View Full Version : MoToR YıKaTMaK RiSKLiMiDiR,DeĞiLMiDiR?....
^^CaRiSMa^^
02-24-2005, 04:10 PM
-arkadaslar hic arabanızın motorunu yıkattırdınızmı?
-Arabanın motorunu yıkattırmak risklimidir,deilmidir?riskliyse nasıl?
-mesela hic HONDA CiViC ' inin motorunu yıkatan oldumu?
-Bizim CiViC in motorunu ben hic yıkattırmadım,zararlı diye duydum,zaten bu arabalara gerek yok felan dediler.....
yorumlarınızı bekliyorum....
Ertan Ömür
02-24-2005, 04:21 PM
Ben ilk aracımın motorunu sıradan bir yıkamacıya yıkatmıştım.Akşama gittiğimde araç çalışmıyordu.Anca ertesi sabah çalıştırabildik. :mad:
Ama 3 kere benim ROVER ZIEBART ta motor yıkamaya girdi.Hiçbirşey olmadı.Zaten o tür yerler garantili yıkıyor. :!:
DRIVER34
02-24-2005, 04:54 PM
motor yıkatmak aslında tamircilerin komple revizyona girecek motoru sökmeden önce yaptırdığı bişeydir aslında niçin yapıldığı hakkında hiçbir bilgim yok ...
ama bizim gibi arabasına hasta adamlar yıkatır motor yıkatmak derken kule başlarının falan temizlenmesinden bahsetmiyorum bilhassa arabayı lifte falan kaldırırlar altı falan komple girer bu kastettiğime....
ben bikere doğanı yıkatmıştım altını üstünü falan ve niye yıkattığımı bende bilmiyordum yani genelde bu tarz arabalarda da distiribütör ıslındığında çalışmamazlık yapıyo poşet falan geçiriyorlar bilimum bazı yerlere ben şahsen mazotla silindir kapağını falan silmeyi tercih ederim kulelerin olduğu yerler elimin uzanabildiği yerleri (kasaya ait aksamları) bezle siliyorum zaten
risk derken heralde beyinli arabalarda yani elektronik arabalarda problem olabilir ama mekanik araçlarda taş çatlasa yarım saat araba çalışmaz okadar haa bide motor sıcakken vurulması sakıncalı tabii benim kanaatimce
2004palio
02-24-2005, 05:03 PM
valla benim yıkamacıda bir sıvı var sprey seklinde sıkıyor motorun ustune sonrada heryerine hava tutuyor motor ilk gunku gibi tertemiz
DRIVER34
02-24-2005, 05:17 PM
valla benim yıkamacıda bir sıvı var sprey seklinde sıkıyor motorun ustune sonrada heryerine hava tutuyor motor ilk gunku gibi tertemiz
teknoloji işteee :hail:
fafatara53
02-24-2005, 05:30 PM
ziebart gibi garantili yerlerde yıkattırırsan sorun değil bizim corolla ve focus'un motorunu senede 1 kere ziebartta yıkatırız...
nitrO_Oxide
02-24-2005, 09:49 PM
Ben ilk aracımın motorunu sıradan bir yıkamacıya yıkatmıştım.Akşama gittiğimde araç çalışmıyordu.Anca ertesi sabah çalıştırabildik. :mad:
Ama 3 kere benim ROVER ZIEBART ta motor yıkamaya girdi.Hiçbirşey olmadı.Zaten o tür yerler garantili yıkıyor. :!:
ziebarttaki motor yıkama değil abi detaylı motor temizliği ;)
^^CaRiSMa^^
02-24-2005, 10:28 PM
eywallah.
peki full yuklu bi motor icin farkedermi?
Beyinli araclarda zararlımıdır?
ertan abi senin rover beyin varmı?
fafatara53
02-24-2005, 10:30 PM
bizimki akIllI motor yani beyni var...:D git ziebart'a temizlet adamlar garanti bile veriyo....
nitrO_Oxide
02-24-2005, 10:50 PM
eywallah.
peki full yuklu bi motor icin farkedermi?
Beyinli araclarda zararlımıdır?
ertan abi senin rover beyin varmı?
tum enjeksiyonlu arabalarda beyin vardır ;)
^^CaRiSMa^^
02-24-2005, 11:41 PM
saol. kanka...
nitrO_Oxide
02-25-2005, 02:05 AM
saol. kanka...
amme hizmeti yapuyoruz kardesiiim :love6:
Ertan Ömür
03-07-2005, 12:52 PM
Güncel :!:
DRIVER34
03-07-2005, 12:57 PM
tum enjeksiyonlu arabalarda beyin vardır ;)
benim araba enjeksiyonlu ama beyin yok ??????
nitrO_Oxide
03-07-2005, 01:32 PM
nasıl yaa ?
hondadelsol
03-11-2005, 05:16 PM
bazi yerleri kapatmak lazim distrubutor kapagi, eger intake varsa filtrenin falan kapanmasi lazim. motor soguk olacak arabayi calisir halde birakmak lazim(bazen genede yikama suresince istop edebilir) once engine degreser denen spreyi bi guzel puskurtuyon 10 dk bekle soona tazyikli suyla yika. . son olarakda bezle kurulama ince detail isleri falan. ayna gibi oluyo motor.
riski varmi var hersey olabilir. benim bi golf vardi starter gitti yikadiktan soona arabayida 1 gun once almistim. yeni starter falan bi suru ugrastik.
bi arkadasin dedigi gibi faydali zararli bilmem ama bizim gibi adamlar gecenin korunde ceker arabayi car wash'a motoruda yikar siler oper koklar. soona gecer karsisina seyreder paril paril gorunce motoru zevkten dortkose olur. bozulursada acisini kalbine gomeeer.
SELÇUK SAĞLAM
03-11-2005, 05:49 PM
yıkatmaaaaaaaaaaaa ama beyni iyice sarıp sarmalayıp muhafaza altına alırsalar sanki mahsuru olmaz diye düşünüyorum ben şahsen bu günedek hiç bir aracımınkini riske edecek kadar motor yıkatma olayını önemsemedim
^^CaRiSMa^^
03-11-2005, 10:05 PM
eywallah beyler saolun.aslında bende yıkatma taraftarı deilim ne olur nolmaz...
nitrO_Oxide
03-12-2005, 01:59 AM
eywallah beyler saolun.aslında bende yıkatma taraftarı deilim ne olur nolmaz...
laf olsun torba dolsun yani :)
Ertan Ömür
06-10-2005, 11:17 AM
:!: :!: Güncel :!: :!:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.