View Full Version : Chevrolet Kalos...
philcollins
02-24-2005, 03:30 PM
En ucuz Chevrolet martta Türkiye'de
Chevrolet'nin sportif modeli 3 kapılı Kalos mart ayında geliyor. Otomobil 21 bin YTL'lik 5 kapılı versiyonundan daha ucuz etiketle satılacak..
Chevrolet'nin üç kapılı Kalos modeli mart ayında Türkiye'ye geliyor. Sportif otomobil, Türkiye'deki Chevrolet ailesi içinde satılan en ucuz model olacak. 3 kapı Kalos'un yaklaşık 21 bin YTL'lik satış etiketine sahip 5 kapılı Kalos'tan bin YTL daha ucuza satılması bekleniyor. Eylül ayında Paris Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılan ve Şubat 2005'te birçok ülkede satışa çıkacak yeni üç kapılı Kalos, Hırvatistan'ın tatil beldesi Dubrovnik şehrinde test edildi. Şu anda Avrupa'da Chevrolet satışlarının yüzde 42'sini oluşturan Kalos, şirketin en önemli modeli haline geldi. 3.880 milimetre (mm) uzunluğa, 1.495 mm genişliğe sahip araç spor çizgilere sahip. Genç ve ilk otomobsil sahibi olmak isteyenlerin hedef kitle olarak seçilmesi de bunun bir göstergesi. Kalos iki farklı dört-silindirli motor ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. 1.2 litre benzinli motor 72 beygir güç üretiyor. 100 kilometre için yalnızca 6.6 litre yakıt harcayan aracın maksimum hızı 157 km/s.
FONKSİYONEL KOLTUKLAR
Daha sportif 1.4 litrelik 16 V motor versiyonu 94 beygirlik güce sahip. Fabrika verilerine göre araç 0dan 100 km hıza 11.1 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı da 176 km/saat. Kalos'un ortalama yakıt tüketimi 100 km için 7.1 litre olup, 45-litrelik yakıt deposu hiç durmadan 633 kilometre (km) katedilmesini sağlıyor. Otomobilin manuel şanzımanın yanı sıra otomatik versiyonu olduğunu ekleyelim. 3 kapılı Kalos'ta en çok göze çarpan özellikler; yeni ön panjur, standart olarak karoseri rengi tamponlar ve siyah renkte B ve C sütunları, yenilenmiş jant kapakları ve 14 inçlik alüminyum jantları. İç mekan da ise alüminyum alaşımlar ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi dikkatleri çekiyor. Kalos'un tüm koltuklarında üç-nokta emniyet kemerleri bulunuyor. Her iki gövde stilinde de arka koltukların koltuk sırtlığı, 1/3ten 2/3 oranına kadar katlanabiliyor. Opsiyon olarak dört-kanallı ABS ve ön yolcu ve yan hava yastıkları güvenlik ekipmanlarından bazıları. 3 kapılı Chevrolet Kalos, Türkiye'ye mart ayında gelecek. Chevrolet Türkiye yetkililerinin verdiği bilgiye göre otomobilin fiyatı 5 kapılı versiyonundan yaklaşık bin YTL ucuz olacak.
http://www.sabah.com.tr/2005/02/03/otosabah/im/7745F23A9C914E4BBF4CA81Fb.jpg
2004palio
02-24-2005, 03:36 PM
hadi bakalım hayırlısı olsun
bunu birde Sena ya sormak lazım
philcollins
02-24-2005, 03:53 PM
hadi bakalım hayırlısı olsun
bunu birde Sena ya sormak lazım
o ne anlar be abicim sen başkasına sor iyisi mi :D
fafatara53
02-24-2005, 03:53 PM
Allah şerrinden korusun...opel getirmiyo mu tr'ye...anadol binerim daha iyi...
philcollins
02-24-2005, 04:27 PM
Allah şerrinden korusun...opel getirmiyo mu tr'ye...anadol binerim daha iyi...
nan olum tutsana şu çeneni iki dakka yaa :D hayır ben de katılıyorum sana diyecem olmayacak :hail: aman fatih bu mesaj aramızda kalsın :D
designerberker
02-25-2005, 12:22 AM
hayret daha ablam bişe yazmadı....
vtecturk
02-25-2005, 12:59 AM
:mad: seneler once benzın canavarlarıyla ulkemızı tarumar ettıler sımdıde baktılar para bıttı japonlar pıyasada ufak ufak tıpsız bıseye benzemeen arabalarıyla ortaya cıktılar barı markanın adını batırmasaydınız dııcem banene ıyı oldu bısıklete :!: donesınız
SNOWMAN
02-25-2005, 01:39 AM
Chevrolet Kalosta arabamı yani Atalay.:012:
fafatara53
02-25-2005, 07:15 AM
nan olum tutsana şu çeneni iki dakka yaa :D hayır ben de katılıyorum sana diyecem olmayacak :hail: aman fatih bu mesaj aramızda kalsın :D
istanbul sokaklarInda bu yazIyI herkes okuyacak atiii...:D
fafatara53
02-25-2005, 07:16 AM
hayret daha ablam bişe yazmadı....
berker sena abla dün izinliydi...bugün gelir...
seneler once benzın canavarlarıyla ulkemızı tarumar ettıler sımdıde baktılar para bıttı japonlar pıyasada ufak ufak tıpsız bıseye benzemeen arabalarıyla ortaya cıktılar barı markanın adını batırmasaydınız dııcem banene ıyı oldu bısıklete :!: donesınız
Haklısın o tipsiz dediğin arabalar 1 senede tipsiz oldukları için skoda ve seatın üzerinde kapadılar..
1 yılda 10.000 adet sattılar:D
Tipsiz oldukları için 2 yıl ücretsiz periyodik bakım imkanı sunuyorlar...
Tipsiz oldukları için GM dünya devi tarafından piyasa sunuldular.
Allahım yarebbim yakarım bu siteyi yakarımmmm ... :samurai:
Bir markayı lekemek çok kolaydır...Keşke şu an sen benim yerimde o markayı satıyor olsaydın ve kendini kanıtlama mücadelisinin nasıl bir duygu olduğunu yaşasaydın canım..
Lütfen bunu eleştiri olarak alma bu sadece markayı savunma mekanizması..Otomat olan bişi valla:D
fafatara53
02-25-2005, 09:17 AM
sena abladan reklamları dinlediniz...:D :D :D
1 senedir aynı şeyleri duymak insanı üzüyor Fatih..Kusura bakmayın arkadaşlar.Bu zamana kadar hiçbir markayı lekemedim.Lekelememde.Otomotiv sektöründe 4.5 senelik bir geçmişim var.Bu işi prof yaptığımı düşünüyorum.
Emeğe saygım var..Saygıda beklerim açıkçası.
Ama bu herkesin düşüncesine saygı duymadığımı göstermesin lütfen;)
Dedim ya savunma mekanizması:o
fafatara53
02-25-2005, 09:26 AM
ablacım şaka yapıyoruz...ama etraftan duyduklarımız pek iç açıcı değil ondan böyle diyoruz..
2004palio
02-25-2005, 10:20 AM
1 senedir aynı şeyleri duymak insanı üzüyor Fatih..Kusura bakmayın arkadaşlar.Bu zamana kadar hiçbir markayı lekemedim.Lekelememde.Otomotiv sektöründe 4.5 senelik bir geçmişim var.Bu işi prof yaptığımı düşünüyorum.
Emeğe saygım var..Saygıda beklerim açıkçası.
Ama bu herkesin düşüncesine saygı duymadığımı göstermesin lütfen;)
Dedim ya savunma mekanizması:o
Arkadaşlar Ben batiye katılıyorum , Bende araba almaya gittigimde chavrolete baya bi bakmıştım ama krediler uymadı vs. almadım .
Araba bence cok şık ama nedense bazı kesimler arabayı kotulemek için elinden geleni yapıyor. arkadaşımda aldı chavrolet oyle kotulenecek bir araba da değil
Çevremde genelde karşılaştıgım bir konuyu sizinle paylaşayım . adam atıyorum wolswagenin veya x bir markanın 1 modelini oyle bir kotuluyorki sanki adam 10 sene o arabayı kullanmış ve birsuru problemle karşılaşmış.
sonra soruyorum kullandıgın araba nedir aldıgım cevap farklı bir marka ve peki sen nerden biliyorsun diyorum ya işte arkadaşlar soyledi falan tarzında cevaplar işte bunlar beni cıldırtıyor ulan koskoca dunya çapınca satış yapan bir markaya b.k atmak bu kadar kolay mı ya.... :smilie_ig
Arkadaşlar lutfen kulaktan dolma bilgilere 1 de kendimiz katıp yorum yapmayalım.
philcollins
02-25-2005, 11:40 AM
haklısınız arkadaşlar ben de şavröleyi çok beğenirim :D
fafatara53
02-25-2005, 11:41 AM
ati bir anda döndü....
haklısınız arkadaşlar ben de şavröleyi çok beğenirim :D
3 kaatçı:frech11:
SNOWMAN
02-25-2005, 12:42 PM
Arkadaşlar, ne zaman yeni bir marka veya model ülkemiz pazarına girdiyse karalama kampanyası da başlıyor hemen.
Dikkat edin iyi veya kötü diye bir yorumda bulunmuyorum. Çünkü yeterli bilgim yok fikir yürütmek için. Söylentilere de pek itibar etmem.
Araba sahibi olmak isteyen insan önceceliklerini belirlemeden araba almaya gitmesin.
Arabanın fiatını mı, konforunu mu, performansınımı vs düşünüyor ilk etapta. Bunu belirledikten sonra gider istediği arabayı alır.
Firmaların pazar paylarını artırmak amacıyla el altından rakip markaları karalamaları yanlış ta olsa normal.
2004palio
02-25-2005, 12:50 PM
Arkadaşlar, ne zaman yeni bir marka veya model ülkemiz pazarına girdiyse karalama kampanyası da başlıyor hemen.
Dikkat edin iyi veya kötü diye bir yorumda bulunmuyorum. Çünkü yeterli bilgim yok fikir yürütmek için. Söylentilere de pek itibar etmem.
Araba sahibi olmak isteyen insan önceceliklerini belirlemeden araba almaya gitmesin.
Arabanın fiatını mı, konforunu mu, performansınımı vs düşünüyor ilk etapta. Bunu belirledikten sonra gider istediği arabayı alır.
Firmaların pazar paylarını artırmak amacıyla el altından rakip markaları karalamaları yanlış ta olsa normal.
oh ya benim kafadan biri cıktı :icon_excl :icon_idea
scorpion
02-25-2005, 01:30 PM
Arkadaşlar,
Çoğumuz "Amerikan" dediğimiz Chevy'lere alıştığımız için, şu an Türkiye ve Avrupa pazarında satılan Chevrolet marka araçları yadırgıyoruz.
Ancak, şunun bilinmesi gerektiği kanaatındayım;
GM dünya devi bir firmadır ve pazar şartları insanları olduğu gibi markaları ve firmalarıda etkiler.
Bu etkileşimler sonrasında, her firmanın kendi hedefleri doğrultusunda hareket planları yapılarak, pazar stratejileri belirlenir.
GM in, bu araçları Chevrolet adı ile pazara sunmasındaki öncelikli nedenler arasında; markanın ismini kullanarak ürünün kabül görmesini ve güvenilirliğini artırmak. Aynı şekilde, GM satış sonrası hizmet ağı desteğinin pro-aktif olarak kullanılması ve bunlar yanında, ürünün tüketicinin ilgisini çekecek düzeydeki fiyat aralıklarında olmasını sağlamaktır.
Bence GM stratejisinde de, başarılı olduğunu daha ilk yılındaki satış rakamları ile ispat etmiştir.Bu araçları sunarken kimseye bir "Corvette" ten beklenenleri vaadetmemiştir.
Evet, bu araçlar GM'in Kore de yer alan fabrikasında üretilmektedir ve bu araçların öncelikli hedef kitlesi; o alıştığımız Amerikanları alan kitle olmayıp, Hyundai, Kia, Skoda, Seat gibi... markaların yer aldığı daha ucuz sınıftaki markaları, yani ucuz fiyatla otomobil edinmek isteyenlerin bulunduğu guruptur.GM Türkiye'de Saab, Opel ve Chevrolet markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekle birlikte, bu markaların hiç biri birbirine rakip olacak sınıflarda değillerdir.
Dolayısı ile, yorumlarımızı yaparken, adil bir kıyaslama için bunlar göz önünde bulundurulursa, Sena'nın daha az üzüleceğini ve tepki vereceğini düşünüyorum...
Herkese sevgiler,...(ogün)... :)
2004palio
02-25-2005, 04:11 PM
cok guzel yazmışsın teşekkürler ogün :icon_idea :icon_excl
nitrO_Oxide
02-25-2005, 06:54 PM
bizim mahalledede var 1-2 tane ne bilim fiyatına gore bence gayet iyi bir araba
timucintt
02-26-2005, 08:00 AM
Ya bunlar Suzuki üretimi de işte GM bunları TR'ye Chevy diye getiriyor.....
http://www.suzukiauto.com/sr_05/reno/gallery/exterior/views/front-view-2.jpg
Yani kısacası ben "GM"den nefret ediyorum TEKEL olmuş bütün markaları alıp çorba etmiş kaliteyi daha da berbat hale getirip insanlara sunuyorlar :s20:
Haa bu çirkin Chevy!leri Opel de getirmiyor zaten :love6:
Opel de "GM"nin bir parçası olduğu için TR'de genellikle onları beraber satarlar.!!!
Yani ikisinin birbirinden bağımsız ama ikisinin de tek ortak yanı sahipleri "GM"
scorpion
02-26-2005, 10:46 AM
Ya bunlar Suzuki üretimi de işte GM bunları TR'ye Chevy diye getiriyor.....
http://www.suzukiauto.com/sr_05/reno/gallery/exterior/views/front-view-2.jpg
Yani kısacası ben "GM"den nefret ediyorum TEKEL olmuş bütün markaları alıp çorba etmiş kaliteyi daha da berbat hale getirip insanlara sunuyorlar :s20:
Haa bu çirkin Chevy!leri Opel de getirmiyor zaten :love6:
Opel de "GM"nin bir parçası olduğu için TR'de genellikle onları beraber satarlar.!!!
Yani ikisinin birbirinden bağımsız ama ikisinin de tek ortak yanı sahipleri "GM"
Sevgili timucintt,
GM in şu an pazara sunduğu bu araçlar, yine GM bünyesindeki eski adıyla "Daewoo" fabrikalarında (Kore) üretilmektedir.... :)
Bu araçların Suzuki ile bağlantısı yok.Ama daha önce Suzuki ile ortak bir çalışma sonucu Opel Agila üretilmişti..
cemtasci
02-26-2005, 10:49 AM
allah için söyleyin bu arabaya yakından veya uzaktan bakanlar sölesin arabaya benziyomu....bırakın allah aşkına dürüst olun amerikanın başka kazığı yetmedi bunları gönderdiniz şimdi bu arabalar için yorum yapmayın iki sene sonra nasıl dökülüyo görelim..HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN TİPSİZ ARABA..(not bu arada bir çok amerikan araba kullandım amerikaya gıcığım yok ama salak salak arabalarına tahammül ediceğim anlamına gelmez)
Cem Abi bari sen yapma ya:(
cemtasci
02-26-2005, 01:14 PM
yaw baticim amacım seni üzmek değil ama olaya duygusal bakmamak lazım bu benim fikrim.. :)
Ahhh be keşke benim yerinde olsaydın.O zaman anlardın beni:o
designerberker
02-26-2005, 02:56 PM
abla şuanda bana saglam bi 64 veya 65 versınler yeni hiçbişeyle değişmem valla
cemtasci
02-26-2005, 10:33 PM
bati aşk olsun kardeş bedduamı ediyon :huh:
timucintt
02-26-2005, 11:30 PM
Sevgili timucintt,
GM in şu an pazara sunduğu bu araçlar, yine GM bünyesindeki eski adıyla "Daewoo" fabrikalarında (Kore) üretilmektedir.... :)
Bu araçların Suzuki ile bağlantısı yok.Ama daha önce Suzuki ile ortak bir çalışma sonucu Opel Agila üretilmişti..
Doğrudur ama işte hepsi "GM" yaratıkları işte :D
OUT hepsi :D
bati aşk olsun kardeş bedduamı ediyon :huh:
Cem varya adami deli edersin:D
vtecturk
02-28-2005, 04:11 AM
guzel gorecedır yorum yapanındır yorum kısıler ıcın degıl araba ıcın cok satması ekonomık olması no problem daha cok satsın ama su varkı araba zevktır ugrastır asktır ben bu arbaya asık olmam olan varsada hıc alınmam emege saygı had safhada begenmemek=saygısızlık oda gusel varsa uzulen uzgunum SAYGILAR
scorpion
02-28-2005, 04:25 AM
guzel gorecedır yorum yapanındır yorum kısıler ıcın degıl araba ıcın cok satması ekonomık olması no problem daha cok satsın ama su varkı araba zevktır ugrastır asktır ben bu arbaya asık olmam olan varsada hıc alınmam emege saygı had safhada begenmemek=saygısızlık oda gusel varsa uzulen uzgunum SAYGILAR
:icon_excl :icon_idea
cemtasci
02-28-2005, 09:30 AM
yaw kanka gözlerim yaşardı sen ne kadar duygusalmışsın böle..döktürmüşsün bakın kardeşlerim bu adam normalde iki kelime bir araya zor getirir(konuşmayı sevmez)araba oldumu dili çözülüyor... :)
Badboy
02-28-2005, 10:22 AM
Noluyo noluyo nedır sorun onu bı anlıyalım:p
Alammmm:D
Ya ne dim arkadaşlar iyi ki varsınız:o
emre1
03-04-2005, 11:49 AM
bence hiç güzel araba değil
q
RaceR
03-04-2005, 08:10 PM
bence hiç güzel bir araç deil kalos deil kalas
luckyben
03-05-2005, 12:41 AM
ya şu kalos aa cogu kalas diyor bencede hoş bir araba degil :!:
dacia ile kıyaslandıgında çok güzel bir araba
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.