PDA

View Full Version : Araba yıkamacılar ve araç sahiplerin çileleri topiği.

Ertan Ömür
02-18-2005, 11:25 AM
Arkadaşlar araba yıkamak bir sanattır.Belki garip gelecek ama gerçekten bu olay bir sanattır.Ya ben nezaman arabamı yıkatsam illa birşey oluyor.Paramızla rezil oluyoruz resmen.Adamlara şampuanı ben veriyorum.Oda yetmiyor yüklü bahşiş veriyorum.Ama gel görki sorunlar bitmek bilmiyor.Yıkama iyi olsa durulama sorun oluyor.Adamlara,soğuk havalarda süngerle yıkarmısın demek küfür etmek gibi geliyor .Jantları hep yüzeysel yıkıyorlar.Halbuki benim jantlar derin.Süngerle iyice yıkanması gerekiyor.Yoksa çamurlar kalıyor iç yanaklarda.Mesela lastiklere arap sabunu sürmeye kalkıyorlar.Çatlatır lastikleri diyorum.Ama laf anlatana kadar göbeğim çatlıyor.Nikelajlı yerler leke kaldırmaz.Hemen sırıtır.Adamlar inadına oraları iyi durulamıyor.Hep puslu oluyor oralar.Haberiniz olmadan çok ağır koku sıkıyorlar.Eğer siz aracı yıkatırken hava çiseliyorsa alt kısımları iyi durulamıyorlar.Neymiş efendim,zaten yağmurda ıslanırmış.Ama yağmur çiseliyor diye daha az para almıyorlar ki.Neden işlerini tam yapmıyor bu adamlar? :s20:

philcollins
02-18-2005, 11:35 AM
yıkamacılara arabanın bezle suyunu alırken kıl oluyorum..bezi fırlatarak şaap diyee yapıştırıyo kaportaya..suyu çekiyo kendince..ama hızlı yapıcam diye öyle bi vuruyo ki arabaya kaportanın canını çıkarıyo ve bunu yaparken gayet normal bir şey gibi umursamıyolar yaa.sinirden elim ayağım boşalıyo valla..ya adi adam kendi arabana öyle vurur musun..benim en sinirlendiğim nokta bu açıkcası..benim jantlarım pervane gibi olduğu için iyi temizlenmesi gerekiyo aralarının ve bir çok yer uğraşmıyo..bu da sinir oluyorum..ama zaten ben araba yıkattığım yerde jantlarımı nasıl yıkıyolarsa ona göre gidiyurum ya da gitmiyorum bi daha..

fafatara53
02-18-2005, 11:49 AM
bence arabayı tek biyerde yıkatın adamı kafaya alın süngerle yıkasın...ben mesela tek bi yerde yıkatırım adamı kafaya almışım hiç sormaz sünger fırça diye başlar süngerle yıkamaya...tek bi yerde yıkatmanın faydası budur işte çeşit çeşit yerlere giderseniz ezile büzüle süngerle yıkanacak demek zorunda kalacaksınız....

Ertan Ömür
02-18-2005, 11:53 AM
bence arabayı tek biyerde yıkatın adamı kafaya alın süngerle yıkasın...ben mesela tek bi yerde yıkatırım adamı kafaya almışım hiç sormaz sünger fırça diye başlar süngerle yıkamaya...tek bi yerde yıkatmanın faydası budur işte çeşit çeşit yerlere giderseniz ezile büzüle süngerle yıkanacak demek zorunda kalacaksınız....
Benim pozisyonum sürekli aynı yerde yıkatmaya müsait olmuyor Fatih :sleep:

^^CaRiSMa^^
02-18-2005, 02:16 PM
walla ben genelde kendim yıkarım ve sungerle yıkarım 2 saat surer en az ve superr olur...

Ertan abi ver bana bak nasıl parlatıyom. :)

timucintt
02-18-2005, 08:14 PM
Kendim yıkarım kendim yalarım :D

thekillingroad
02-19-2005, 02:24 AM
yıkamacını değiştir...
Benim gittiğim sabit iki yer var.

Biri maltepe de galaxy.. Muhabbet kurup tanıdık olmak gerekiyor biraz. Yıkarken cocukla azıcık muhabbet ediyorum. Bir de BMW bu biton parası vardır bahşiş verir deyip canını dişine takıyor. 1TL veriyorum hep.

Bir de asıl tavsiye edeceğim yer Bostancı'da show car. hemen yanındaki sonaxtan çok daha iyi yıkıyor. Kim olursan ol çok güzel yıkıyor.

İkiside hep sünger kullanıyor hiç fırça görmedim. Söylediğim yerlerden ikiside sana uymuyor ama.. etiler sonax a gidebilirsin...

en güzeli kendim yıkarım.. ama en az 1,5 saat gerekli...

nitrO_Oxide
02-19-2005, 03:08 AM
evet bencede yıkamacıdan yıkamacıya değişir.ama bende genelde arabamı kendim yıkarım cok buyuk zevk alırım yıkarken onu:)

STP
02-19-2005, 03:24 AM
sefakoy halkalı caddesı eskı cuma pazarı başı SEFAKOY oto yıkama.. gıdın selamımı soyleyın ve arabanız kız gıbı olsun dıye 1 saatten fazla bekleyın... benım elelan fabrıkasoyon yapmadan bırakmıyor cunkı araba yıkamayı ertan abının dedıgı gıbısanat olarak goruyor. ben bazen gıdecegım halde ızın vermıyor ıstedıgı gıbı olmadan gıtmek ıstıyorum dıye. kı ben normalde arabamı kendım yıkarım ama dedıgım cocuga gonul rahatlıgı ıle bırakıyorum...

nitrO_Oxide
02-19-2005, 03:26 AM
ya bence herseyden onemlisi bu işi sevmek yada sadece bu işi değil yaptığın işi sevmek.

enjoy-yk
02-19-2005, 04:10 AM
bu konuda katılyorum işini severek yapcanki sonuc takmin edici olsun gerci sağlam yıkamacı bulmakta zor sayısız yıkamacı deyştirdim ve şu kanata vardım gercekten işini bilen yıkamacı yok dencek kadar az
genelde tam buldum derken ila bir aksilik cıkar ya silmesini beceremez yada yıkamasını maddi ve manevi cökertir bu yıkamacılar geneli kıro tabirli kişilikli olduğundan işimiz zor bu akşam ki ufak hadiseyide baylaşim sizinle yıkamacıya gitim tipler kayık mecbur kaldım yıkatım gerci ben yıkadım desem yalan olmaz hem para ver hemde kendin yıka iyi iş herneyse yıkama bitmek üzereydi eleman abi lastikler cok ince dolma lastikmi diye sormazmı bunu başkası sorsa geyik yapıyor derdim ama adam baris cidi yok dedim sora sıvar tabi hava yerine su basan lastiklere daha iyi olmazmı demesinmi birde denemiş ki anlatıyor daha ne diyeyim işte böyle elemanlar araba yıkar daha bir cok öğrneyim var bunun gibi gerisini siz düşünün .............

ЅENA
02-19-2005, 10:23 AM
Valla gerekmedikçe yıkatmam...
Alırım Oğlumu kendim yıkarım sever kerata soğuk suyla duş almayı zaten...Dalin şampuanıyla yıkıyom hemde gözleri yanmasın diye:p

Şaka bir yana İşten güçten vakit bulup yıkatma şansım olmuyor ama sanırım bayan olunca daha bi özenle yıkıyolar arabayı :D
E tabi benim gibi çekici bi bayansa hiç dayanamıyolar :love6:

Benzin istasyonlarındaki yıkama makineleri çok zarar veriyor arabanın boyasına...Fırçalamakta hiç sağlıklı değil..Sünger işlerine gelmiyor.
Detaylı iç dış temizlik yapan yerler var ama onlarda para konusunda acımıyorlar ne yazık ki:o

SNOWMAN
02-19-2005, 10:37 AM
Yıkamacıların en kötü yanı genel olarak kuyu suyu kullanmaları. Kuyu suyunun boya üzerinde çok kötü etkisi oluyor.
Ucuz ve kötü deterjan kullanıyorlar. İçinde hangi kimyasal maddelerin olduğu bilinmeyen bu sözüm ona şampuanlar da boyayı bozuyor.
Otomatik yıkama makinalarıda zaman içinde boyada çatlaklar meydana getirebiliyor.

El elin arabasını türkü çağıra çağıra yıkarmış derler, onun için mümkünse kendin yıkayacaksın arabanı.

philcollins
02-19-2005, 03:10 PM
Yıkamacıların en kötü yanı genel olarak kuyu suyu kullanmaları. Kuyu suyunun boya üzerinde çok kötü etkisi oluyor.
Ucuz ve kötü deterjan kullanıyorlar. İçinde hangi kimyasal maddelerin olduğu bilinmeyen bu sözüm ona şampuanlar da boyayı bozuyor.
Otomatik yıkama makinalarıda zaman içinde boyada çatlaklar meydana getirebiliyor.

El elin arabasını türkü çağıra çağıra yıkarmış derler, onun için mümkünse kendin yıkayacaksın arabanı.
hüseyin abi sen nerde yıkatıyosun arabanı :all2: biz de ankaralılar için tavsiyelerde bulanılım :)

bu konuda ben bi parça dertliyim..benim araba yıkamaya götürecek vaktim yok malesef hele kendim yıkamak gibi bi durum imkansız :sad:

otomotik yıkayıcılara ister istemez sokmak durumunda kalıyorum..

SNOWMAN
02-19-2005, 03:19 PM
Genelde kendim yıkıyorum.
Bir ara Varlıkta yıkatıyordum makinada yeniydi orda promosyon falan. Boya rezil oldu arabada.

Daha sonra Balgat'ta Rabbit ti sanırım ismi, cafe si falan olan bir yıkamacıda Cardanadam olarak hem toplanıyorduk hem pazar sabahı keyfi yapıyorduk. İyiydi orası.

Şu anda belirli bir yerim yok. Yağışların olduğu mevsimde her gün götüremiyorsun. iki gün geçince etekler kalıp gibi çamur oluyor. Boyanın çizilmemesi çok zor. Onun için en iyisi zaman ayırıp kendin yıkayacaksın tabii ortam uygunsa. :)