PDA

View Full Version : Size göre bir topiğin başarılı olduğunun en iyi göstergesi nedir?

Ertan Ömür
02-16-2005, 05:38 PM
Arkadaşlar sizin çok başarılı topik kriteriniz nedir?.Yani sizce hit mi önemli olan?Yoksa verilen cevap sayısı mı?Yada güncelliği mi?Hiçbir yerde olmaması mı?vs vs vs.
Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum.:confused:

uA-Mer]{eZ
02-16-2005, 05:46 PM
bence o konuda en cok cevabı alan topictir

philcollins
02-16-2005, 06:04 PM
bence en çok cevap alan topic başarılı sayılmaz..
topicin içindeki mesajlar ne kadar konuyla ilgiyse işte o kadar başarılı bi topicdir o.

belli bir süredir bu forumdayım. hemen hemen hangi topicin ne kadar ilgi göreceğini az çok tahmin edebilirim. mesela hemen örnek vereyim.. hangi bira markasını içersiniz topiği çok cevap alan bi topic, daha öncede öyle olmuştur. yani o topiğin çok mesaj alacağını ben açmadan biliyodum. üstüne üstük o topiği açtıktan sonra hiç kurcalamadım. biraz da üzerine gitseydim o topic şu anda sitede ilk 5 te olurdu..ama o topic başarılı mi diye sorarsanız tartışırım işte. konu çok çabuk dağılabilen bi topic olduğu için mesaj sayısı fazla o topiğin..

genelde çok güzel konulu topicler fazla ilgi görmez. bu bi gerçektir. ya da çok ciddi konular..çünkü çok ciddi konulara girmek istemez bir çok kişi..ben bir çok topiği ilgi görmeyeceğini bile bile açmışımdır şimdiye kadar çünkü burada olduğuna inanmışımdır. zaten o topiclere fazla ilgi olmayacağını bilirim önceden ama açarım çünkü olmalı diye düşünürüm..

başarılı bi topic nasıl bi topictir biliyo musunuz..güzellik &karizma yarışması başarılı bi topictir mesela. çünkü topic başlığına bakarsanız çok fazla başlıkla alakalı konu vardır içinde ve günceliğini uzun süre korumaktadır..yani cevap açık..topicte yazılan mesajların ne kadarı başlıkla ilgiliyse o topic o kadar başarılıdır..zaten mesaj sayısı fazlalaşması belli bir süre güncel kaldığının da göstergesidir..

son olarak eklemek istediğim bi konu da yorumlarımı yaparken konuların ciddiyetine ya da önemine göre değerlendirme yapmadığımı belirtmek isterim. yani çok duyarlı bi yazı olması o topiğin malesef başarılı olucağı anlamına gelmiyo. topicin başarılı bi topic olması için ilgi görmesi şart. yani konusu balon köpüğü de olsa mesajlar başlıkla alakalıysa ve aktif bi topicse çok duyarlı bi topiğe göre daha başarılı sayılır...

Ertan Ömür
02-16-2005, 06:10 PM
bence en çok cevap alan topic başarılı sayılmaz..
topicin içindeki mesajlar ne kadar konuyla ilgiyse işte o kadar başarılı bi topicdir o.

belli bir süredir bu forumdayım. hemen hemen hangi topicin ne kadar ilgi göreceğini az çok tahmin edebilirim. mesela hemen örnek vereyim.. hangi bira markasını içersiniz topiği çok cevap alan bi topic, daha öncede öyle olmuştur. yani o topiğin çok mesaj alacağını ben açmadan biliyodum. üstüne üstük o topiği açtıktan sonra hiç kurcalamadım. biraz da üzerine gitseydim o topic şu anda sitede ilk 5 te olurdu..ama o topic başarılı mi diye sorarsanız tartışırım işte. konu çok çabuk dağılabilen bi topic olduğu için mesaj sayısı fazla o topiğin..

genelde çok güzel konulu topicler fazla ilgi görmez. bu bi gerçektir. ya da çok ciddi konular..çünkü çok ciddi konulara girmek istemez bir çok kişi..ben bir çok topiği ilgi görmeyeceğini bile bile açmışımdır şimdiye kadar çünkü burada olduğuna inanmışımdır. zaten o topiclere fazla ilgi olmayacağını bilirim önceden ama açarım çünkü olmalı diye düşünürüm..

başarılı bi topic nasıl bi topictir biliyo musunuz..güzellik &karizma yarışması başarılı bi topictir mesela. çünkü topic başlığına bakarsanız çok fazla başlıkla alakalı konu vardır içinde ve günceliğini uzun süre korumaktadır..yani cevap açık..topicte yazılan mesajların ne kadarı başlıkla ilgiliyse o topic o kadar başarılıdır..zaten mesaj sayısı fazlalaşması belli bir süre güncel kaldığının da göstergesidir..
Çok güzel dolu dolu bir yazı.Teşekkürler Atalay.. :icon_idea :icon_excl

nitrO_Oxide
02-16-2005, 06:33 PM
bende phille katılıyorum.bi topicin cok fazla uzamansı konuyu acana basglı bence istese onu devamlı guncel tutabilir.

ЅENA
02-16-2005, 06:46 PM
Başarı topiğin güzelliğiyle mi ölçülür tartışılır...Başarılı bir topik bana bişiler katabilen bir topiktir.
Hit yapakta önemlidir ancak,bir topiğin ilgi görmesi o topiğin başarısı olarak ölçülebilir mi bilmiyorum..
En basittinden Ertan Abinin bir zaman açtığı bir topik vardı başka bir siteden ihracı ile ilgili..Bir çok tartışmaya sebebiyet vermişti..Savaş çıkmıştı resmen..Bir çok kişiyi dışladık.Üzerimizde etkisi büyük oldu.
Hit yaptı hatırlarsanız.Bu bir başarımıydı hit konusunda belki evet ama bizi üzmekten Ertan Abiyi üzmekten başka bir işe yaramamıştı.
Ruh halimizi yazdığımız bir topiğimiz var..Bence bu başarılı bir topik çok mesaj yazıldığı için mi hayır;çok okunduğu için mi hayır!!!
Bence o topiğin başarısı sitemizdeki güzel insanlarımızın acılarını sevinçlerini paylaşabildiği bir topik oluşu.
Yeri geliyor özlemimizi,yeri geliyor sevgimizi dile getiriyoruz.Ben orayı okurken çok keyifleniyorum....

Ertan Ömür
02-16-2005, 06:58 PM
Açılmasının üzerinden 1 ay geçen topiklere örnekler:

A topiği:3 okunma
B topiği:33 okunma
C topiği:333 okunma
D topiği:3333 okunma.

3 okunmaya sahip olan topik kesinlikle başarısızdır.Çünkü neredeyse kimse okumamıştır.Okunmayan topik bence boş olmasa bile başarısız olmuştur.

33 okunmaya sahip topik de başarısızdır.Çünkü bu rakamda ciddi düşük bir rakamdır.İçerik ne olursa olsun amacına ulaşamamıştır.

333 rakamı başarılı bir rakamdır.Topik ilgi görmüş ve okunmuştur.Bundan hem topiği açan,hem yönetim memnun olur.Ama içeriği tartışmaya açıktır.

3333 rakamına gelince.Bu ya Senanın da bahsetiği gibi tartışma,atışma,münakaşa,çekişme topiğidir.Ya güzellik yarışması türündedir.Ya erotiktir(örnek ERKEKLER KAHVESİ).Yada sürekli güncel bir topiktir.
Buradan şu sonuca varıyoruz arkadaşlar:''İnsanlara en çok pozitif duygu yoğunluğu hissettiren topikler başarılı topiklerdir''Saygılar.. http://www.tuningturkey.com/forum/images/icons/icon4.gif

ЅENA
02-16-2005, 07:01 PM
Özet olarak budur Ertan ABi:)
Teşekkürler:)

Ertan Ömür
02-16-2005, 07:06 PM
Özet olarak budur Ertan ABi:)
Teşekkürler:)
Teşekkürler.Seni ve yazılarının sıcaklığını özlemişiz.. :icon_idea

piserol
02-16-2005, 07:14 PM
Verilen cevaplar yeterlidir bence... :)

nitrO_Oxide
02-16-2005, 08:21 PM
bencede :)

fafatara53
02-16-2005, 08:24 PM
bencede yeterlidir....

Ertan Ömür
02-16-2005, 08:25 PM
Ya şöyle kestirme cevaplar vermiyormusunuz tepem atıyor ha. :s20:

fafatara53
02-16-2005, 08:32 PM
Ertan abi bizim diyeceklerimizi demişler bizede he demek düşer....

nitrO_Oxide
02-16-2005, 11:20 PM
Ya şöyle kestirme cevaplar vermiyormusunuz tepem atıyor ha. :s20:
ertan abi ben yaptım yorumumu ;)

philcollins
02-17-2005, 10:40 AM
yorum yapmayanların yorumlarını alalım :)

birilerine katılmak yassaktır :D

evet devamm daha topu topu 3-5 kişi yorum yaptı sadece..yoksa bu topicide başarız bi topic kılacaksınız :D

SNOWMAN
02-18-2005, 03:19 AM
Aktif olarak katıldığım üç forum var ( TT dahil bu üçe) aynı topici bu üç forumda da açtım ikisinde ilgi görmedi.

Üçüncüsünün durumu aşağıda.

http://img222.exs.cx/img222/49/aled17wx.jpg

http://img227.exs.cx/img227/5100/aled20dr.jpg

Nasıl yorumlanır bilemem.

Ertan Ömür
02-18-2005, 10:49 AM
Nedemek oluyor bu şimdi? :sad: :all2:

SNOWMAN
02-18-2005, 11:15 AM
Topicler konusunda genelleme yapılamıyor. Forumdaki üye profili belirliyor topicin akıbetini.
Beklenmeyen çok basit bir konuda ilgi çekip alıp başını gidebiliyor. Bu da ona extrem bir örnek diye düşündüm.

Ertan Ömür
02-18-2005, 11:32 AM
Topicler konusunda genelleme yapılamıyor. Forumdaki üye profili belirliyor topicin akıbetini.
Beklenmeyen çok basit bir konuda ilgi çekip alıp başını gidebiliyor. Bu da ona extrem bir örnek diye düşündüm.
Peki senin başarılı topik kriterin nedir?:confused:

SNOWMAN
02-18-2005, 11:54 AM
Bana göre, insanlara bir şeyler verebilen, ilerde kullanabilecekleri bilgileri sunabilen topicler başarılıdır. 5-10 post atılır, 50-100 kez izlenir, bu rakamlar çokta önemli değildir bence.

Bu gün kendinizi nasıl hiissediyorsunuz topici gibi bir topik açarsınız " Merhaba-Hoşça kal" gibi başlık altında. Her gün foruma giren bir günaydın veya merhaba çeker ayrılan bana eyvallah der, günde ortalama 50 post alsa 10 günde 500 post eder. Böyle bir topic başarılımıdır ?

Ertan Ömür
02-18-2005, 11:59 AM
Bana göre, insanlara bir şeyler verebilen, ilerde kullanabilecekleri bilgileri sunabilen topicler başarılıdır. 5-10 post atılır, 50-100 kez izlenir, bu rakamlar çokta önemli değildir bence.

Bu gün kendinizi nasıl hiissediyorsunuz topici gibi bir topik açarsınız " Merhaba-Hoşça kal" gibi başlık altında. Her gün foruma giren bir günaydın veya merhaba çeker ayrılan bana eyvallah der, günde ortalama 50 post alsa 10 günde 500 post eder. Böyle bir topic başarılımıdır ?
Bence bugünkü ruh haliniz nasıl?topiği çok başarılıdır.Sebebi ise inanılmaz bir boşluğu ve gereksiz topikleri önlemektedir o topik.Orada başsağlığı dileyebilirsiniz.Orada hastalığınızı dile getirebilirsiniz.Elektriğinizin olup olmadığını bile dolaylıda olsa duyurabilirsiniz.Yani konuşulan sadece o anki ruh halinden çok daha fazlasıdır.İnsanları inanılmaz rahatlatan bir topik.ÖNEMLİ NOT:"Bu muhteşem topiğin mimarı olarak o topikle gurur duyuyorum." :icon_idea

SNOWMAN
02-18-2005, 12:28 PM
Ben o topic kötü, gereksiz gibi bir eleştri getirmedimki. Benim verdiğim örnekte aynı şekilde güncel olarak kalabilecek, mutlaka düzenli olarak bir şeyler yazılabilecek bir topik örneğiydi sadece.
Postları bir an önce göndermek çabasıyla detaylı yazılamıyor. Karşılıklı konuşma olsa yarım saat içinde anlaşılınır.

SNOWMAN
02-18-2005, 12:32 PM
Yazdıklarımı bir kez daha okudum da önceki postumdan çıkardığın sonuç normal tam ifade edememişim. Anlaşılan düşüncelerimin (başka konuda) zihnimin büyük bölümünü etkilemesi sonucu tam konsantre olmadan yazıyorum. Pardon.
Bu ifadelerde abuk. Kısaca bu gün aklımı başıma toplayamıyorum sanırım.

philcollins
02-18-2005, 12:38 PM
Yazdıklarımı bir kez daha okudum da önceki postumdan çıkardığın sonuç normal tam ifade edememişim. Anlaşılan düşüncelerimin (başka konuda) zihnimin büyük bölümünü etkilemesi sonucu tam konsantre olmadan yazıyorum. Pardon.
hüseyin abi (bu arada kendisi istemediği için pek abi hitabını kullanmadım ama izin verirse seve seve abi demek isterim bundan sonra) biz seni zaten gayet iyi anladık merak etme :)

Ertan Ömür
02-18-2005, 12:47 PM
Aslında insanlara pozitif anlamda birşeyler hissettire biliyorsanız başarılısınız demektir.Yani insanlara pozitif duygular hissettiren,onları düşünmeye sevkeden,siteden ayrıldığında kafasını meşgul eden,alışkanlık yaratan topikler iyi topiklerdir.

saydam
07-05-2005, 05:27 PM
Philcolins in yazını gorunce insan bi garip oluyooo....:(:(

hobbit
07-05-2005, 05:46 PM
Philcolins in yazını gorunce insan bi garip oluyooo....:(:(

benim icim burkuluyor..herşeyini özledim köpeğin..

t n c r
07-05-2005, 05:50 PM
benım basarılı topıc gıbı bı dusuncem hıc olmadı ben buraya sevdıgım ınsanlarla gulmeye eglenmeye dertlesmeye aglamaya gelıyorum bılıyorum kı buradakı bı cok kısıyle duygularımızı karsılıklı yasıyoruz bu bana fazlasıyla yetıyor zaten

soruya cevap oldumu onuda bılmıyorum acıkcası

SNOWMAN
07-05-2005, 05:55 PM
Aktif olarak katıldığım üç forum var ( TT dahil bu üçe) aynı topici bu üç forumda da açtım ikisinde ilgi görmedi.

Üçüncüsünün durumu aşağıda.

http://img222.exs.cx/img222/49/aled17wx.jpg

http://img227.exs.cx/img227/5100/aled20dr.jpg

Nasıl yorumlanır bilemem.

Bu topiği güncellenmiş görünce bir tuhaf oldum.

Yukarıda sözünü ettiğim topiğin bu günkü durumu.

http://img277.imageshack.us/img277/1650/nbety3pj.jpg

SNOWMAN
07-05-2005, 05:57 PM
benım basarılı topıc gıbı bı dusuncem hıc olmadı ben buraya sevdıgım ınsanlarla gulmeye eglenmeye dertlesmeye aglamaya gelıyorum bılıyorum kı buradakı bı cok kısıyle duygularımızı karsılıklı yasıyoruz bu bana fazlasıyla yetıyor zaten

soruya cevap oldumu onuda bılmıyorum acıkcası

:icon_idea :icon_idea
Forum üyelerinin çoğunluğunun düşüncesi de bu yönde sanıyorum. :)

msinanh
07-05-2005, 06:02 PM
benim geyik yapamadıgım topic başarılı bir topicdir...:D:D:D:D

tuncer in yazısına sonuna kadar katılıyorum...

hobbit
07-11-2005, 06:57 PM
düşünsel duygusal ve mizah olarak bana bir şeyler katabiliyor kapasıtemı zorlayabılıyorsa o topıc benım acımdan başarılıdır...

siena_16V
07-11-2005, 10:43 PM
kişisel geyiğe dönmeyen topikler başarılı bence!!!! :icon14:

siena_16V
07-14-2005, 04:25 PM
daha yorum yazan yok mu????
Bu kadar kişi mi war burada!!!!

Ertan Ömür
07-14-2005, 04:37 PM
daha yorum yazan yok mu????
Bu kadar kişi mi war burada!!!!
Okadar çok bölüm ve topik varki millet her konuya yetişemiyor :sleep:

DEVIL
07-14-2005, 04:54 PM
Başarılı konu bence herkesin okurken birşeyler öğrendiği bir konudur . Bir konunun hit alması başarısını göstermez, çoğu sitede komik ötesi konular genelde çok hit alır yada tartışmalar ; bunların başarılı olduğunu düşünmem ....

tuningTR
07-14-2005, 04:55 PM
Başarılı konu bence herkesin okurken birşeyler öğrendiği bir konudur . Bir konunun hit alması başarısını göstermez, çoğu sitede komik ötesi konular genelde çok hit alır yada tartışmalar ; bunların başarılı olduğunu düşünmem ....
..+131 ;)..

Şovalye
07-14-2005, 06:10 PM
bence başarılı bir topic sadece bireysel olarak bişeler ifade etmez genel olarak herkese
ifade eder...bide şimdi bazı topicler açılıyor we çok geyik yapılıyor...burda topicin mesaj sayısına bakarak yorum yapılmaz...önemli olan dedigim gibi nekar kişiye hitap ediyor...tabiki konu yönündeki yorumlarda we tartışmalarda...zaten bun önceki yazılarda belirtilmiş...
benim düşüncem bu...:)

ayşe çağlayan
07-14-2005, 07:23 PM
Okadar çok bölüm ve topik varki millet her konuya yetişemiyor :sleep:
sana katılıyorum ertan abi o kadar çok topik var ki yetişmek imkansız
çünkü birçoğumuz çalışıyoruz ve işimizden bulabildiğimiz boşluklarda siteye girebiliyoruz ve her konuya yeşemiyoruz böylelikle...
bilmiyorum size oluyor mu ama bazen yazabilecek bir konu bulamıyorum
millet hep beraber bir coşuyor konu açan açana, birden bir duruluyor konu yok....
NERDE BU DEVLET NERDE BU MİLLET.....

Ertan Ömür
07-14-2005, 09:19 PM
sana katılıyorum ertan abi o kadar çok topik var ki yetişmek imkansız çünkü birçoğumuz çalışıyoruz ve işimizden bulabildiğimiz boşluklarda siteye girebiliyoruz ve her konuya yeşemiyoruz böylelikle...
bilmiyorum size oluyor mu ama bazen yazabilecek bir konu bulamıyorum
millet hep beraber bir coşuyor konu açan açana, birden bir duruluyor konu yok....
NERDE BU DEVLET NERDE BU MİLLET.....
Sence dahamı az topik açılmalı:all2::confused:

Yalçın.EK-516
07-14-2005, 09:22 PM
en iyi topik soruma cevap aldığım topiktir,,
hee topik baskalarının ise bananeyaaaww neyaparlarsa yapsınlar...;)

Ertan Ömür
07-14-2005, 09:28 PM
en iyi topik soruma cevap aldığım topiktir,,
hee topik baskalarının ise bananeyaaaww neyaparlarsa yapsınlar...;)
Senin mantığına göre bir başkasının açtığı ama senin çok beğendiğin bir topik başarısızmı oluyor?:all2:

msinanh
07-14-2005, 09:35 PM
bence topicin başarısı olmaz...
yani başarı olamaz...
amaç burda başarı elde etmek deil paylaşmaktır...
başarı deil beceri olmalı bence
topici açanın becerisi olur oda...

ilgi çeken konularda açılan topic becerinin belgesidir...
bekaret ve kürtaj topicleri gibi...

ancak geyik yapılan topiclerde bana göre beceriksizce açılmış deildir...

unutmayınki geyik boş konuşma deildir...
geyik
yeri gelir insanlara osmanlı tokat ından daha çok acı verebilir...
yeri gelir 10 senelik eğitimden daha çok şey kazandırır...
yeterki zeka kullanılarak yapılsın...

sonuç olarak başarılı topic yoktur bence...
becerikli insanların açtıkları topicler vardır...

Yalçın.EK-516
07-14-2005, 09:41 PM
Senin mantığına göre bir başkasının açtığı ama senin çok beğendiğin bir topik başarısızmı oluyor?:all2:
yyyooo sırf geyik oluyoo,,,

yalan mı.. :icon14: :icon14: :icon14:

Ertan Ömür
07-14-2005, 09:56 PM
yyyooo sırf geyik oluyoo,,,
yalan mı.. :icon14: :icon14: :icon14:
Ya sanane geyikten?Eğer sen o topikteki yazı,mesaj yada resimi beğendiysen iş bitmiştir.Sonrası seni ne ilgilendirir?:D

Miko!
07-15-2005, 01:05 PM
bence bi topicin ilgi görmesinin nedeni konunun iyi ya da kötü olması ya da faide şartlarını üst katmanlara taşıması diildir kesinlikle...

bence bi topicin ilgi görüp görmemesi sadece o forumda yazı yazan üyelerin ilgi alanları, meslekleri, hayat görüşleri, ...vs ile ilgilidir sadece...

yani topiğin ne olduğundan çok onu okuyan insanın ne anladığı ne hissettiği ile çok alakalı bi durum benim nacizane fikrimce... :)

fazla sosyolojik bi yaklaşımla bi forumdaki topiclerin rayting düzeyi o forumun ahalisinin şeklini şemalini çok acık bi şekilde ortaya koyar... bu kadar basit...

saygılar...:D :D :D

STP
07-15-2005, 01:18 PM
bence bi topicin ilgi görmesinin nedeni konunun iyi ya da kötü olması ya da faide şartlarını üst katmanlara taşıması diildir kesinlikle...

bence bi topicin ilgi görüp görmemesi sadece o forumda yazı yazan üyelerin ilgi alanları, meslekleri, hayat görüşleri, ...vs ile ilgilidir sadece...

yani topiğin ne olduğundan çok onu okuyan insanın ne anladığı ne hissettiği ile çok alakalı bi durum benim nacizane fikrimce... :)

fazla sosyolojik bi yaklaşımla bi forumdaki topiclerin rayting düzeyi o forumun ahalisinin şeklini şemalini çok acık bi şekilde ortaya koyar... bu kadar basit...

saygılar...:D :D :D
pekı sana sunu sorucam. bızım forumda geyık bolumu aldı basını gıdıyor onu bırak her konuya geyık yapmak moda oldu hatta İN bu gunlerde.. benımd eyakın dıgım bu. herkonuda safı geyık tamk anlamıyla devam edıyor.bızım foruma yazan kısılerın seklıs emlaı nedır buna bı yorum yapabılırmısın

Yalçın.EK-516
07-15-2005, 01:26 PM
Ya sanane geyikten?Eğer sen o topikteki yazı,mesaj yada resimi beğendiysen iş bitmiştir.Sonrası seni ne ilgilendirir?:D
ne bağrıyon yaa... :mecry: :mecry: :mecry: :mecry:

Ertan Ömür
07-15-2005, 01:27 PM
pekı sana sunu sorucam. bızım forumda geyık bolumu aldı basını gıdıyor onu bırak her konuya geyık yapmak moda oldu hatta İN bu gunlerde.. benımd eyakın dıgım bu. herkonuda safı geyık tamk anlamıyla devam edıyor.bızım foruma yazan kısılerın seklıs emlaı nedır buna bı yorum yapabılırmısın
Verilecek cevabı merakla beklemekteyim.:all2::D:D:D:

Miko!
07-15-2005, 01:44 PM

ben burdaki insanları çok ii tanımıyorum... onların sana kişisel analizlerini çıkaramam... hani nası bi cüret ki böle bi işe kalkışıyım ayrıca...

ama sen zaten kendi aazınla söledin "in" diye bi olay var ve ne kadar inkar etsek de peşinden gitmeye bayılıyoruz... türk milleti!!!

bi arkadaşın bi yorumu vardı şu an da nickini göremedim kusuruma bakmasın... o da belitrmiş... geyik dediğimiz olay büyük ölçüde zeka olayıdır... bu da esasında lay lay lom bişii gibi gözüksede "geyik" olayını benim gözümde çok da basit bişii yapmıyo...

STP
07-15-2005, 01:47 PM
hıım bu baglamda heyık yapanlarda normal kısı statusun egırecek ınsalar degıl kalburun ustunde kalan kısıler gıbı bısıy oluyor anladıgım kadarıyla... tesekkur ederım yorumun icim bebem :)

Miko!
07-15-2005, 01:49 PM
hıım bu baglamda heyık yapanlarda normal kısı statusun egırecek ınsalar degıl kalburun ustunde kalan kısıler gıbı bısıy oluyor anladıgım kadarıyla... tesekkur ederım yorumun icim bebem :)

sana bi şarkı gönderiyom bu cvbın üstüne... don't call me baby! :frech11:

STP
07-15-2005, 01:50 PM
sana bi şarkı gönderiyom bu cvbın üstüne... don't call me baby! :frech11: nası ıstersen oyle olsun bebem :)

Miko!
07-15-2005, 01:50 PM
Keçiiiii!!!!

STP
07-15-2005, 01:53 PM
Keçiiiii!!!! noldu meleğim zorunamı gitti... :) neyshe geyık baslamasın pls

Ertan Ömür
07-15-2005, 01:53 PM
Aslında geyiğin bile kaliteli ve kalitesizi var.Mesela buram buram zeka ve nükte kokan geyiğe hiçbir zaman hayır demem.Ama ne yalan söyleyim hoş vakit geçirme kisvesi altında yutturulmaya çalışılan BOŞ mesajları da hiç tasvip etmiyorum. :sleep:

Miko!
07-15-2005, 01:58 PM
ertan abimiz noktayı koymuş wallahi... daha sölenicek hiç bişii yok... :)

STP burdan uzatmıcam sen sonna görürsün cadının gazabını... :P kıh kıh kıh!

STP
07-15-2005, 02:00 PM
ertan abimiz noktayı koymuş wallahi... daha sölenicek hiç bişii yok... :)

STP burdan uzatmıcam sen sonna görürsün cadının gazabını... :P kıh kıh kıh!
memnunıyetle :) :wub:

DeMoNz
07-15-2005, 02:01 PM
ama hep konudan sapıoz ertan abii yaa:D