View Full Version : Emniyet Kemeri hayat kurtarır
philcollins
12-09-2004, 03:03 PM
Bir otomobil 80 km hızla duvara çarparsa:
- Çarpışmadan 26 milisaniye sonra ön tamponlar araca gömülür
- Araç ağırlığının 30 katı kadar bir kuvvetle frenlenir
- Sürücü ve yolcular kemerle bağlı değillerse 80 km süratle araç içinde harekete devam ederler
- 39 milisaniye sonra sürücü koltuğuyla beraber 15 cm öne doğru fırlamıştır
- 44 milisaniye sonra sürücü göğüs kafesiyle direksiyona çarpar
- 50 milisaniye sonra araç ve içindekiler ağırlıklarının 80 katı büyüklüğünde bir güçle karşılaşır
- 68 milisaniye sonra sürücü 9 tonluk bir kuvvetle gösterge paneline çarpar
- 92 milisaniye sonra sürücü yanındaki yolcuyla beraber aynı anda kafasını ön cama çarpar, yolcu bu çarpmayla kafasına ölümcül bir darbe alarak camdan dışarıya fırlar
- 100 milisaniye sonra direksiyon tarafından tutulan sürücü tekrar aracın içine düşer ve o anda ölmüştür.
- 110 milisaniye sonra araç yavaşça geriye çekilmeye başlar
- 113 milisaniye sonra sürücünün arkasında oturan yolcu sürücü seviyesine yükselir ve kafasından sert bir darbe alır, aynı anda kendisi de ölümcül bir darbe almıştır.
- 150 milisaniyeden sonra tekrar sessizlik egemen olur ve cam, çelik, plastik parçaları yere düşer
- 200 milisaniyeden daha kısa bir süre içinde her şey biter
Ortaya çıkan enerji inanılmazdır. 80 km hızda ortalama 1 ton ağırlığındaki bir otomobili 30 metre yukarı fırlatabilir.
Badboy
12-09-2004, 03:27 PM
Phill bu bılgıyı verdıgın gercekten tesekkur ederım.
Ben bu kemer olayında cok hassasım abı.Yanı herzaman kemerımı takıyorum takmayan ınsanlarada uyuz oluyorum cunku hayat kurtarıya.Basıma geldı ve yasıyorum. :)
Sevgili Phill bir kez daha dikkatleri çekici bir haber yaptın, GERÇEKTEN TEŞEKKÜRLER
Evet Dostum Ben Hİc Kemer Takmazdim Şİmdİ Takcam Sagol...
Badboy
12-13-2004, 11:51 PM
Evet Dostum Ben Hİc Kemer Takmazdim Şİmdİ Takcam Sagol...
Kemer destek kampanyası :p
nitrO_Oxide
12-14-2004, 12:16 AM
valla bende takarım yaa
ama bu bilgiden sonra marşa basmadan takıcam :D
ArTHaS
12-14-2004, 12:38 AM
Arkadaşlar, aslında dikkat edilmesi gereken ve duyarlı olunması gereken bir konu da "arkada emniyet kemeri takılması".
Hatta "arkada da emniyet kemeri takılması" diyelim.
Ertan abi miydi, sanırım site bünyesindeki diğer forumlardan birindeydi, "70-80'lerde yaşadık, nasıl bu günlere geldik" adlı başlıkta, "arka koltuk güvenli ve eğlenceliydi" gibi bir madde vardı. Orada takıldım.
Arka koltuk hiçbir zaman güvenli olmadı. Eğlenceliydi ayrı konu :)
Mesela önde oturuyorum diyelim, kemerim takılı. Gittik duvara çaktık... Allah korusun..
Kemer ve havayastığı sayesinde hayatta kalacakken, benim bir kopyam da arkamda oturuyor ve kemer takmamış; o ben, uçarak benim koltuğuma çarpıyor ve hem kendi boynu kırılarak ölüyor, hem de benim de koltuğumu kırıp konsol ile arada sıkışmama, hatta ölümüme sebebiyet veriyor.
Aynı şekilde otomobillerde falan çok görüyorum ve hadi bizim anne-babalarımız o kadar bilinçli değillerdi, günümüzde bile hala bilinçsiz olmalarına kızıyorum.
Nedir kızdığım, arada biz de yaparız arabada 3 kişi gidiyorsak. Arkada oturan kişi iki koltuğun ortasına gelir, 3 kişi muhabbet ederek gidilir.
Kaza anında öndeki 2 kişiye bişey olmaz, ortadaki eleman ise konsola uçan kafayla gider, ya da aynı pozisyonda ön camdan dışarı çıkar.
Bu şekilde çocuğuyla gidenler var. Bi kazada o çocuk uçup gidecek.
Bunu da unutmamak lazım.
Hoş, sen söölüyosun kendin takıyo musun diyebilirsiniz. Henüz alışık değiliz ama en azından uzun yolda arkada da kemer takmaya ve ben kullanıyorsam taktırmaya özen gösteriyorum.
Astra_eseR
12-14-2004, 12:56 AM
ben 13 yııllık abimi yeşilköyde trafik kazasında kaybettim... aşırı süratten dolayı kaza yaptı.. arabada 3kişi vardı... kemer takmadığı için arabanın ön camından dışarı uçtu ve hayatını yitirdi.. arabada kemer takanlar ise şuan hayatta... bi kemer takmak bukadar zor gelmemeli bi kemer hayat kurtarır takmamak ise geride ağlayan ve üzülen gönülleri bırakır :(
nitrO_Oxide
12-14-2004, 01:34 AM
ben 13 yııllık abimi yeşilköyde trafik kazasında kaybettim... aşırı süratten dolayı kaza yaptı.. arabada 3kişi vardı... kemer takmadığı için arabanın ön camından dışarı uçtu ve hayatını yitirdi.. arabada kemer takanlar ise şuan hayatta... bi kemer takmak bukadar zor gelmemeli bi kemer hayat kurtarır takmamak ise geride ağlayan ve üzülen gönülleri bırakır :(
:eek: off bee kanka okudum kanım dondu yaa.başın sagolsun valla cok uzuldum :(
philcollins
12-14-2004, 10:36 AM
yaa başın sağolsun be abi :(
Astra_eseR
12-14-2004, 11:51 AM
dostlar sağolsun...
DaYkO
12-15-2004, 10:03 PM
etrafımda trafik kazalarında kör olan felç geçiren vefat eden çok arkadaşım var allah kimsenin başına vermesin lütfen emniyet kemerimizi takalım ve takmayanlarıda uyaralım
philcollins
02-02-2005, 03:47 PM
:!: güncel :!:
2004palio
02-02-2005, 03:53 PM
Evet arkadaşlar ben bazen takıyordum bazen takmıyordum bu okudduklarımdan sonra bende takıcam
okican
02-02-2005, 04:18 PM
Evet arkadaşlar ben bazen takıyordum bazen takmıyordum bu okudduklarımdan sonra bende takıcamşşş serkan olm multijetle 200 falan yapıyom diyordun takarsın artık kemeri dimi?
C-R-A-Z-Y aLLiEn
02-02-2005, 05:34 PM
baŞın sağolsun abi beaa.....
2004palio
02-02-2005, 05:34 PM
bundan snra takacam abicim içim kotu oldu yaw
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.