PDA

View Full Version : .:::: Modifiye yapaken herşeyi tek bir yerdemi yaptırmalı? ™ ::::.

Ertan Ömür
12-09-2004, 11:48 AM
Arkadaşlar ben aracımı modifiye ederken oradan oraya dolaştım..Fibercim ayrıydı,boyacım ayrı.Jantları bir yerden aldım,lastikleri başka bir yerden,stoplar yurt dışından,aksesuarlar maslaktan,göstergeler aksaraydan falan derken araba en az 1.000 km yaptı oradan oraya giderken.Yurt dışında genelde araç bir firmaya teslim ediliyor.Araca PHOTO SHOP yapılıp araç sahibine tüm detaylar gösteriliyor.Kullanılacak parçaların ve yapılan işlemlerin dökümanları yapılıp maliyeti çıkarılıyor.Müşteri imzayı atıp aracını oradan bitmiş bir şekilde alıyor..Bizde de bu tür uygulamalar yapılıyor..Siz olsanız aracınızı bir yere teslim edip ödemeyi yapar hiçbirşeye karışmazmısınız?yoksa herşeyi ile kendiniz ilgilenip oradan oraya koşarmısınız?.. :confused:

Badboy
12-09-2004, 11:51 AM
Bence hepsinin bir arada olması çok daha mantıklı ve guzel olurdu.
Örneğin aracı bırakıyosunuz body kıt'ten motoruna çelik jantından spacer'a kadar herseyı soyluyosunuz.Zamanı geldıgınde tum ıslemlerı bıtmıs bır sekılde bıraktıgınız yerden alıyosunuz. :cool:

fafatara53
12-09-2004, 11:55 AM
bencede hepsi bi arada olmalı ama tabi koşturmanın zevkide ap ayrı bi olay....

SeRSeRi_aFaCaN
12-09-2004, 12:06 PM
Yurt dısında ole yapılıyo cunku onu yapabılecek kapasıtede fırmalar var sızce okadar genıs caplı calısılabılecek fırma varmı, hepsını yaptırmaya kalkıyosun fıbercıye gıdıyosun abı boyacı bıtırmedı onu beklıyorum dıyo boyacıyı arıyosun abı kaportacıyı beklıyorum dıyo ınsan nefret getırıyo yanı...

Ertan Ömür
12-09-2004, 12:15 PM
Özgür araçların ön camında GOOFY MOTORSPORT-DRIVER'S SEAT-AC TUNING stickerlerini görüyoruz.Onlar aracı alıp baştan aşağı değiştirip piyasaya çıkarmıyorlarmı?Dergilerde ben okuyorum.Araç şu firma tarafından baştan yaratıldı diye.Yoksa yanılıyormuyum? :confused:

SeRSeRi_aFaCaN
12-09-2004, 12:29 PM
herkes kendıne dusen tarafı yapıyo motorcu motoru fıbercı fıberı, bıde az once dedıgım gıbı hıc bısey zamanında vede duzgun olmuyo ole durumlarda cunku hep bırbırlerıne bok atıyolar herhangı bı durumda

Power
12-09-2004, 03:32 PM
bence neresi uygunsa ordan yapılmalı. hepsinin aynı yerden yapılmasını benimsemiyorum

Erhan
12-11-2004, 02:24 AM
Bence hepsinin bir arada olması çok daha mantıklı ve guzel olurdu.
Örneğin aracı bırakıyosunuz body kıt'ten motoruna çelik jantından spacer'a kadar herseyı soyluyosunuz.Zamanı geldıgınde tum ıslemlerı bıtmıs bır sekılde bıraktıgınız yerden alıyosunuz. :cool:
o anda bitmiş olarak almanın coskusu yokmudur walla... :D

STP
12-11-2004, 02:35 AM
bence bı fırma motor body ve ses sıstemını en ıyı sekılde halledemes. cunkı hepsı asırı prof ısteyen konular. zaten tr de 3 unu en ıyı yapacak adam yok... motorda pasaoglu bodyde ben :D ses te extreme sound

nitrO_Oxide
12-11-2004, 02:42 AM
bencede her işin bi ustası var

siena_16V
12-12-2004, 03:11 PM
Kişinin isteğine göre değişir... Ben ayrı ayrı yerlere yaptırtırım

Astra_eseR
12-13-2004, 12:31 AM
herşey aynı yerde yapılmaz... siz hiç kahvaltınızı banyoda yapıomusunuz?
motor=GOOFYMOTORSPORT
body=PAŞATUNİNG
tesisat=AUDİOZONE

fafatara53
02-24-2005, 05:26 PM
herşey aynı yerde yapılmaz... siz hiç kahvaltınızı banyoda yapıomusunuz?
motor=GOOFYMOTORSPORT
body=PAŞATUNİNG
tesisat=AUDİOZONE

illaki eser....ama kimisi var bi yerde başlıyo o bitmeden başka bi yere gidiyo orada tamamlatıyo....

Badboy
02-25-2005, 07:18 PM
Ben halen aynı fıkırdeyım Eser.Arabanı sokucaksın abıcım bır yere body kıt-Motor-Muzık ve goruntu sıstemı bır arada yapılacak cıkıcak.Yanı marsa bastıgında ıslerı bıtmıs olucak.Bunu yasadım bılıyorum ıgrenc bı duygu.Body kıtın bı kısmını kaportacıda yaptırdım kalan fıber ısını alıbeykoy de vs.vs.Geze geze bı hal oldum:(

KLC
02-25-2005, 08:00 PM
ßadboyla aynı fikirdeyim.. gezmicen piyasada yarim yamalak.. basladigi yerde biticek..

Badboy
02-25-2005, 08:32 PM
Abiii öteki tğrlğ eziyet oluyo.Ben arabayı yaptırırken.Once kaportaya gıttım çamurluk genısletme kaput uzatma vs.vs.(Bahcelıevler).Ordakı ıs bıttıkten sonra alıbeykoyde fıberler.Fıber bıttıkten sonra tekrar bahcelıevlerde boya.Boya ısı bıttıkten sonra halkalıda muzık sıstemı.Muzık sıstemı bıttıkten sonra sagına soluna stıcker sefakoy.Yanı gez baba gez.Rezıllık.

FRKMeRa
02-26-2005, 10:16 AM
Özgür araçların ön camında GOOFY MOTORSPORT-DRIVER'S SEAT-AC TUNING stickerlerini görüyoruz.Onlar aracı alıp baştan aşağı değiştirip piyasaya çıkarmıyorlarmı?Dergilerde ben okuyorum.Araç şu firma tarafından baştan yaratıldı diye.Yoksa yanılıyormuyum? :confused:

yanılıyorsun ....

Ertan Ömür
03-07-2005, 12:48 PM
Güncel :!:

STP
03-07-2005, 12:53 PM
son soz hepsı ayrı yerlerde yapılır. ne mantıksız konusuyosunuz ya.. body ı en ıyı temellı servıs yapar .. ee nasıl olcak adamların ses sıstemı bolumu yok... motoru pasaoglu yapar onunda ses sıstemı yok vs ...

nitrO_Oxide
03-08-2005, 11:23 PM
bende ayrı yerlerde yaptırırm.yavas yavas zaten nerde o para bir yere girecek hepsi full bi sekilde yapılıp cıkacak.kafadan 30 milyar gerekio ciddi bişi yapılacaksa :)
yavas yavas bu işten zevk alınarak yapılmalı

Badboy
03-08-2005, 11:34 PM
son soz hepsı ayrı yerlerde yapılır. ne mantıksız konusuyosunuz ya.. body ı en ıyı temellı servıs yapar .. ee nasıl olcak adamların ses sıstemı bolumu yok... motoru pasaoglu yapar onunda ses sıstemı yok vs ...
Konusmalarında asagılayıcı cumleler bulunmasın.Herkez fıkrını yazıyo kıme ne kadar mantıklı veya mantıksız geldıgı kımseyı ılgılendırmez.Ok;) :smilie_ig

hondadelsol
03-17-2005, 09:27 PM
selam. mevzuya biraz fransizim ama biyerden yakalamaya calisicam. gorundugu kadariyla turkiyede modifiye yapan fazla yok genelde "yaptirtiliyo" cumledeki edilgenlik olayina dikkat edelim. ortaokul dilbilgisi derslerini hatirlayalim. neyse konu dagiliyo.
yani arabayi cekiyosun merkeze opturuyosun herkese. olmadi simdi yemegin en guzel yerinde sofradan kalkmak gibi bisey bu. bilmiyorum neden bu durum kaynaklaniyor. belkide modifiyeye gonul vermis genclerimizin parcalari siparis verebilecegi bi yer yok. yada ortada parca yokki siperis verilsin. custom yapilmak zorunda parcalar. bilmiyorum. ama bildigim su.
yurtdisinda soyle yaparlar boyle yaparlar. dogrudur abi yaparlar. oole arabayi kompile verip bastan asagi yaptirman icin ya hip-hop sarkicisi olacan yada uyusturucu satican. iscilik cok pahali 100 $ lik PARCAYI TAKMAK ICIN 150 $ ISTIYOLAR.
body kit olayina girelim dedik $1000 hesap cikti.
yani oole magazaya gidip katalogdan begenip sunu tak bunu tak dersen cok pahaliya gelir. zaten isi bilenler oralarda sadece belli basli isleri yaptirirlar. mesela egzos. zira kaynak isi falan giriyo isin icine. genede orada bile fiyat karsilastirilmasi yapilir disaridaki bi kaynakcidan faydalanilabilir.
genelde izlenilen metod su
-ebay den arabana uyan parcalar siparis verilir
-web sitelerinden uygun parcalar ismarlanir
-civardaki magazalardan stock da bulunan ufak tefek parcalar alinir( vites topuzuydu, pedal takimiydi vb, genelde universal olanlar)
simdi bu asamayi gectik. elimizde bi takim parcalar var. bunlari takicaz
2. ASAMA
-alet cantan saglam olacak kesme bicme, soket takimi, tornavida set falan duzecen.
-istege bagli olarak bi arkadasini " iki manita yaptim haftosonu takiliyoruz"ayagiyla kandirip onuda kullanican( yardim hesabi sunu tut bunu ber cek kopartma vb.)
- cd player a guzel bi cd atican soona iki bira acican
-kiz arkadas yada es durumu varsa: yengeyi karsina oturtucan. bak guzelim. biliyorum hergun ise git isten gel beraber fazla bisey yapamiyoruz. ben istemezmiyim haftada bi gun gezelim tozalim, yemege gidelim. ama biliyorsun arabanin problemi var tamir etmem lazim ustaya gosterdim "Allah korusun abi yolda giderken teker cikar yerinden oynuyo dikkat et"falan dedi. yani ben butun gun garajda(bahcede) onunla ilgilenmem lazim kusura bakma soz bi dahaki haftasonu ne istersen yapicam i love you vesaire vesaire.
boylelikle butun engelleri kaldirdik. hadi kolay gelsin.
- montaj asamasinda arabanin kullanma klavuzu yada bakim tamir kitabi varsa cok yardimci olur(yurtdisinda arabanin madeline yilina gore kitaplar var her parcanin vida yerlerini sokup takma sirasini etc. gosteriyo cok faideli bir eser her eve lazim.
tabi hersey boole gulluk gulistanlikmi degil. problemler olacak.
elindeki alet edavat yetersiz kalabilir
o isi gorecek aleti almak gidip disarida taktirmaktan pahaliya gelebilir(yurtdisinda boyle aletleri kiraliyabilecegin yerler var.)
parcayi sokerken kirarsin
sokemezsin
takamazsin
uymaz
biseyi takarken baska biseyi bozarsin.
genede denemeye deger. gercek tuner olmanin altin anahtarida budur. bozsanda kirsanda cirkinde gorunse senin emegindir senin goz nurundur senin alinterindir.
sorunun cevabi:
modofiyeyi ayni yerde yaptirt-ayri yerde yaptirt. ama once "YAPABILDIGIN KADARINI KENDIN YAPMAYI DENE"
herkese sevgiler.

STP
03-18-2005, 12:18 AM
Konusmalarında asagılayıcı cumleler bulunmasın.Herkez fıkrını yazıyo kıme ne kadar mantıklı veya mantıksız geldıgı kımseyı ılgılendırmez.Ok;) :smilie_ig

mesajda sagılayıcı bısıy yok. asagılayacak olsam yerın dıbıne sokarım geniş ol sen

Ertan Ömür
03-18-2005, 01:19 PM
yanılıyorsun ....
Yanılıyorum demeyelimde kandırılıyorum diyelim.:all2:

SELÇUK SAĞLAM
03-20-2005, 01:14 PM
abi bende herşeyi ustasında yaptırmak en iyisi ben herşeyi tam anlamıyla modifiye yapabilirim diyene henüz rastlamadım

hondadelsol
03-21-2005, 08:25 PM
biyere kadar haklisin. oturup body kit yapmak zor. ama hazir body kit'i kendin boyayip takabilirsin. maliyet yari yariya duser. bazen gerci icine ediyosun kendim yaparim derken. genede denemek lazim. yeni koltuk aldim racing hesabi. bi okadar daha para harcayip montaj malzemelerini almak zor geldi(cerceve gibi bisiy arabanin tabanina monte ediyon sona koltuklari uzerine takiyosun. ) vurdum direk koltuklari eski koltuklarin yerine. bi iki kucuk modifiye zira taban duz degil bazi yerlerde destek atmak gerekti koltugun altina. fena calismiyo. ileri geri slide olayi tamam. biraz saglamlastirmak lazim gaza yuklenince one arkaya oynuyo. yani boole seyler yapilabilir. parca hazir geliyo sokup takma isi senin.