View Full Version : Yeter Ki Hissedelim...
Yine tıpkı 1986 ve 1987 yıllarının aşağı yukarı şimdiki zaman diliminde olduğu gibi camın arkasındayım. Dışarıda rüzgarla birlikte değişik yönlere savrularak yağan kar. Düşünmeden edemiyor insan. Acaba o yıllarda olduğu gibi duygulanabiliyor ve yine o yıllarda olduğu gibi zevk alabiliyor muyuz diye..
Şuna kesinlikle emin olabiliyorum ki yaşamak durumunda olduğum yerler, şikayet edemeyeceğim kadar zengindi, bu nefis doğa olayının yarattığı güzellikleri hissederek yaşamamı sağlama açısından. En azından bu bile şükretmemizi sağlamaya yeter. Her ne kadar eskisi kadar duygulu ve zevkli olmasa bile..
Şu bir gerçek ki yaşadığımız dünya fazlasıyla hızlı değişiyor ve gelişiyor. Önce değişiyor dedim çünkü beni rahatsız eden şey değişmesi öncelikle, geliştikçe değiştiğini bilmeme rağmen..
Sanmayın ki gelişmesine karşıyım, bunun kaçınılmaz ve insanlığın hayatını kolaylaştırıcı olduğunun elbette sizler gibi ben de bilincindeyim de gelin görün ki insanları birbirlerinden uzaklaştırıcı, yıkıcı etkisini sizler de yadsıyamazsınız değil mi?
Ama emin olun aramızda bu etkinin farkında olan binlerce insan etkinin kendilerine şiddetli sarsıntısını hissettirmemesi için çaba sarfetmekte ve direnmekte, tıpkı abs sisteminin yolun kayganlığına ve durma mesafesine karşı koymaya çalışması gibi..
Hala dışarıya bakıyorum ve insanın isterse abs değil bbs, cbs, dbs ve daha ne kadar bs varsa hepsinden daha güçlü duygu ve sezgileri olduğuna ve isterse hayatın tatlarını alabilmeye gücü olduğuna kanaat getiriyorum..
Yeter ki hissedelim!!
Erhan
02-06-2005, 12:54 PM
gerçektende çok gusel bir yazı...okudum walla içim acıldı...yeterki hissedelim inanalım... ;)
Power
02-06-2005, 12:56 PM
çok güzel
SNOWMAN
02-06-2005, 01:30 PM
.... Acaba o yıllarda olduğu gibi duygulanabiliyor ve yine o yıllarda olduğu gibi zevk alabiliyor muyuz diye..
......yaşadığımız dünya fazlasıyla hızlı değişiyor ve gelişiyor. ...... gelin görün ki insanları birbirlerinden uzaklaştırıcı, yıkıcı etkisini sizler de yadsıyamazsınız .....Yeter ki hissedelim!!
Yılların duygular üzerinde pek fazla rolü olmuyor anlaşılan duygu yüklü bu topic çıktığına göre. Karın etkisi de var şüphesiz.
Büyüyen kalabalıklaşan kentlerin kaçınılmaz sorunu yıpratıcı olması; ilişkileri, kültürü, duyguları yıpratıyor.
Eski mahalle kavramını düşünün; samimiyet, sıcaklık vardı. İnsanlar birbirini tanırdı. İnsanların rahatsız edici bir eylemde bulunması zordu gören biri hemen tanırdı. Ayıplanırdı.
Şu anda ise yoğun nüfus ve kent yaşamının getirdiği sorunlar nedeniyle kimse kimseyi tanıyamıyor. Bu da bazı insan müsveddelerinin rahat hareket etmelerine neden oluyor.
Mahalleli kavramıda kalmamış oluyor.
Güzellikleri öldürüyor, sonrada şikayet ediyoruz insanlar olarak.
Çok ciddi şeylere yönlendirdim konuyu pardon.
Karın keyfini çıkaralım, bir çok şeyi örtüyor en azından. :)
Bird_hunteR
02-06-2005, 02:45 PM
çok güzel
:icon_idea
Çok ciddi şeylere yönlendirdim konuyu pardon.
Karın keyfini çıkaralım, bir çok şeyi örtüyor en azından..
Olderman
Hiç de dediğin gibi yapmamışsın, gayet güzel bir çıkarım yapıp kendince de betimlediğini düşünüyorum açıkçası, sizlerin de kısa da olsa bazı saptamalar ve tasvirler yapması beni çok mutlu eder ve tabii diğer arkadaşlarımızı da..
:icon_idea
Her ikinize de teşekkürler. Sizden de kısa kısa da olsa bekliyorum ona göre..
*** Bunu bilip buna göre davranın ha! :)
hobbit
02-06-2005, 04:30 PM
hadi hisset bu hislerimi.......
hadi hisset bu hislerimi.......
Dur bir dakika... eee, eee, yok galiba bunu yapamıyorum, yani henüz..
Anlaşıldı tamam.
Ertan Ömür
02-07-2005, 11:09 AM
İstanbula yağan kar keyif çıkarmanın çok daha ötesinde duygular yaşatıyor insana.Psikolojik işkence..15 dakikalık yolu 2 saatte gidiyorsun..Aslında insan oğlu doğa şartları karşısında inanılmaz aciz kalıyor çoğu zaman.Bu benim nasıl hoşuma gidebilir ki?Yoksa kar hastası biriyim ben.. :sad:
İstanbula yağan kar keyif çıkarmanın çok daha ötesinde duygular yaşatıyor insana.Psikolojik işkence..15 dakikalık yolu 2 saatte gidiyorsun..Aslında insan oğlu doğa şartları karşısında inanılmaz aciz kalıyor çoğu zaman.Bu benim nasıl hoşuma gidebilir ki?Yoksa kar hastası biriyim ben.. :sad:
Fenerbahçe de sizi çıldırtıyor, :s20: duvarlara vurdurtuyor kafanızı zaman zaman ama aşkınız hiç bir zaman ölmüyor..
hobbit
02-07-2005, 11:24 AM
ertancım aslına bakarsan ..insanoglunun bazı kolaylıklara ne kadar cabuk alıştıgını gösteriyor bu..mukavemet duygumuz azalmış..ben sevıyorum..savaşmayı mucadele etmeyı..
Ertan Ömür
02-07-2005, 11:38 AM
ertancım aslına bakarsan ..insanoglunun bazı kolaylıklara ne kadar cabuk alıştıgını gösteriyor bu..mukavemet duygumuz azalmış..ben sevıyorum..savaşmayı mucadele etmeyı..
Ben savaşmak değil sevişmek taraftarıyım.. :)
hobbit
02-07-2005, 12:20 PM
bak lafı neresınden anlamış...hayatla mücadeleden bahsedıyorum..zorluklarla savaşmaktan bahsediyorum..gercı sen anladın da neyse..ben seni tutmıyım sen seviş hemi cınım :laugh:
bak lafı neresınden anlamış...hayatla mücadeleden bahsedıyorum..zorluklarla savaşmaktan bahsediyorum..gercı sen anladın da neyse..ben seni tutmıyım sen seviş hemi cınım :laugh:
Uzatmayın olms ben size bunun için mi yazı yazıyom. Ben sizi ellerin olun, savaşın diye mi sevdim..
KediyeKafaAtanPskopatFare
02-07-2005, 02:48 PM
Aynen baba
hobbit
02-07-2005, 02:50 PM
Uzatmayın olms ben size bunun için mi yazı yazıyom. Ben sizi ellerin olun, savaşın diye mi sevdim..
bizim birbirimizi sevme şeklimiz bu cınım ..
bizim birbirimizi sevme şeklimiz bu cınım ..
Ben de isterem şu sevginizden azıcık bize de verseniz de biz de daha yaratıcı etkileyici ve duygulu şeylere imza neyin atabilsek fena mı olur..
hobbit
02-07-2005, 03:16 PM
:) kendin de olan birşeyi benden beklemen yanlış bülentcimm..yapacagın tek şey..yüreğinin sesini dinlemen....
:) kendin de olan birşeyi benden beklemen yanlış bülentcimm..yapacagın tek şey..yüreğinin sesini dinlemen....
Sagolasın Hayatım çok naziksin, öpüyorum narin elini..
hobbit
02-07-2005, 04:00 PM
yo rica ederim bülentcim.. yapma :laugh:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.