‡ЗмRЗ‡
03-21-2006, 06:21 PM
baba yine merdivenleri güçlükle çıkıyordu,çıkmakta istemiyordu aslında. elleri boştu yine ve yine evine bir şeyler götüremiyordu.eşine çocuklarına ben geldim sözünden başka bir şey veremeyecekti.çocuklarına bir çikolata bile alamamıştı.peki eve girdiğinde ne diyecekti.nasıl çıkacaktı bu işin içinden?çocuklar binbir tebessümle ellerine bakarken ellerinin boş olduğunu nasıl gösterecekti onlara.param yok mu diyecekti yada gidin başımdan mı?nasıl çıkacaktı bu işin içinden?ansızın ayağının teki boşluğa geldi ve olduğu yerde sendeledi.anladı merdivenin bittiğini ve evinin kapısına geldiğini.elini cebine sokup anahtarını çıkardı.tam anahtarı yuvasına yerleştirecekken düşündü acaba girmesemiydi çocuklarının uyumasını mı bekleseydi evet en akıllısı buydu diye içinden geçirdi. zaten bugün yorulmuşlardır erkenden uyurlar dedi.evet dedi en iyisi bu çocukları uyuyunca gelecekti eve.sessizce merdivenleri indi sokak kapısını açıp karanlık ve soğuk sokakların koynuna daldı.bir ara kendi çocukluğunu anımsadı saatlerce camlarda babasını bekleyişini camlarda uyuya kalışını ve en ufak bir seste uyanışını babasından bir portakal bekleyişini anımsadı.babası eli boş geldiğinde ağlayışlarını ve bu yüzden duvara fırlatılışını anımsadı ve hayır dedi benim çocuklarım bunu yaşamamalı dedi ve allaha ona yardım etmesi için yalvardı.çaresizdi gece bayağı ilerlemişti artık uyumuşlardır diye içinden geçirdi ve evinin yolunu tuttu eve geldiğinde merdivenleri yorgun yorgun çıktı.sessizce kapıyı açtı ,eşi kapıda karşıladı beyini.ama adam yaşlı gözlerini kaçırıyordu.eşi anlıyordu olanları tesselli vermeye çalışıyordu.baba çocukları sordu uyudularmı dedi.
anne kafasını salladı hafifçe.baba uyuyan çocuklarının yanına gitti ve başlarını okşayıp bir buse kondurdu alınlarına.sessizce mırıldandı size daha iyi bir hayat veremediğim için özürdilerim diye.asıl önemli olan bu kuru bir özür onun acısını dindirebilecekmiydi?asla dindirmeyecekti tabiki.kimbilir daha kaç gece eve dönüşlerini erteleyecekti.daha kaç gece çocuklarının uyumasını bekleyecekti.kaç gece daha saçlarını okşayıp alınlarına buse konduracaktı.daha kaç gece sessiz ve derinden gizlice özür dileyecekti daha kaç gece........
güsel bi hikaye paylaşmak istedim....
anne kafasını salladı hafifçe.baba uyuyan çocuklarının yanına gitti ve başlarını okşayıp bir buse kondurdu alınlarına.sessizce mırıldandı size daha iyi bir hayat veremediğim için özürdilerim diye.asıl önemli olan bu kuru bir özür onun acısını dindirebilecekmiydi?asla dindirmeyecekti tabiki.kimbilir daha kaç gece eve dönüşlerini erteleyecekti.daha kaç gece çocuklarının uyumasını bekleyecekti.kaç gece daha saçlarını okşayıp alınlarına buse konduracaktı.daha kaç gece sessiz ve derinden gizlice özür dileyecekti daha kaç gece........
güsel bi hikaye paylaşmak istedim....