PDA

View Full Version : Lazer cam....

cemtasci
02-04-2005, 01:07 PM
Yaz günlerinin gelmesi ile birlikte sıcaklar otomobilin içinde konforu olumsuz yönde etkilemeye başladı. Klima sistemleri otomobilin içini rahatlıkla soğutabiliyor ama klima dışında da önlem almaya gerek duyuluyor. Özellikle de camlardan gelen sıcak havayı önlemek için bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu konuda çeşitli geçici yöntemler bulunuyor. Örneğin kumaştan veya kartondan yapılmış güneşlikler yeterli oluyor ama dediğimiz gibi geçici bir çözüm oluyor.

Bazı otomobillerin camları atermik denilen özel bir kaplama ile kaplı olduğu için güneşin zararlı ışınlarının içeri girmesini engelliyor. Bazı otomobillerde kullanılan renkli camlar da güneşin zararlı ışınlarını engellemeye yarıyor. Fakat otomobilinizin camında atermik özelliği yoksa ve renkli cam değilse kalıcı bir çözüm gerekiyor. Camlara film çektirerek içeriye güneşin zararlı ışınlarını engellemek mümkün. Filmin dışında camların renklerini koyulaştırmanın bir başka şekli de lazer sistemi.

Otomobilinizin camlarının lazerle koyulaştırılması için camların yerinden sökülmesi gerekiyor. Özel kimyasallar kullanılarak camların rengi lazer ışınları ile koyulaştırılıyor. Koyulaştırma işlemi 5 saat sürüyor. Koyulaştırılan camlar tekrar yerlerine takılıyor. Camların lazer işlemi yapılırken kırılırması ya da çizilmesi durumunda (Firma İsmi) (reklama girer diye çıkardım) hasarınızı karşılıyor. Koyulaştırma işlemi kanunların izin verdiği ölçüde az ya da çok koyu şekilde kişinin kendi tercihine bağlı olarak yapılıyor.

Lazer yardımı ile renklendirilen camlar güneşin zararlı ışınlarının içeri girmesini engelliyor. Lazer sistemi camda bulunan rezistanslara zarar vermeyecek bir yapıya sahip. Camlar dışardan ne kadar koyulaştırılırsa koyulaştırılsın içeriden bakıldığında bu koyuluk sorun yaratmıyor ve görüş normal camdan farksız bir yapıya sahip oluyor.

philcollins
02-04-2005, 02:46 PM
peki bu işlemin maliyeti ne kadar acaba??

2004palio
02-04-2005, 03:23 PM
ben sordugumda 300 $ civarıydı ama bildiğim kadarı ile arabadan arabaya değişiyor

philcollins
02-04-2005, 03:46 PM
çok para bee :sad: gerçi ertan abinin filmleri de bir bu kadar tutmuştu sanırım..

Power
02-04-2005, 05:54 PM
en guzeli lazer bence

2004palio
02-04-2005, 05:57 PM
lazere polis falanda bişey demiyor, çizilmiyor ,

gerçi bvenim butun arabalarımda bugune kadar canlar filimli idi hiçbir pılis bişey demedi.

nitrO_Oxide
02-04-2005, 06:32 PM
abi al bi film git prof bi adama cektir olayı bitir derimm

philcollins
02-04-2005, 06:38 PM
abi al bi film git prof bi adama cektir olayı bitir derimm
öyle yapacam mecburen :sad:

nitrO_Oxide
02-04-2005, 07:04 PM
öyle yapacam mecburen :sad:

yaw dunya para be abi gerek yok ben yaptırdım arabama lazer cam gibi ne kabarma nede polis hersey yolunda 2 sene oldu yaaa :icon_idea

Badboy
02-26-2005, 06:38 PM
Nefret edıyorum koyu renk camlardan yaaa:(