PDA

View Full Version : Renault R25’i tanıttı

ЅENA
02-04-2005, 10:35 AM
http://www.renaultf1.com/en/binaries/600_RenLaunch_04_Mon_26_tcm3-32848.jpg
Renault, Formula 1 için tasarladığı aracı R25'in tanıtımını Monaco'da yaptı.
Monte Carlo'daki tanıtımda konuşan Renault F1 Takımı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Patrick Faure, Renault F1 takımı için 2005'in gerçekle yüzleşme yılı olacağını söyledi.
Artık yarışlarda yalnızca podyuma çıkmayı değil, sürekli olarak birinciliği hedeflemeleri gerektiğini belirten Faure, “2002 yılında F1'e geri dönüşümüzden itibaren kendimize sürekli iddialar ve hedefler belirledik. Her seferinde bu hedeflere ulaştık. Bir kere daha sözümü tutabilecek miyiz? Bana öyle geliyor ki, evet” dedi.
Son değerlendirmelerini, gözlemlerini ve etapları atlamadan ekiplerini tamamladıklarını dile getiren Faure, “bugün artık hazırız. 2005-2006 sezonunda dünya şampiyonluğu için mücadele etmek istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için bu sezon kurallara uygun olarak Ferrari'yi endişelendirebilecek ekipler arasında yer alacağız” diye konuştu.
Giancarlo Fisichella'nın takımlarına katılmasının 2005 yılı şemalarını tamamlayan son unsur olduğunu vurgulayan Faure, şöyle konuştu:
“Alonso ve Fisichella'ya çok güveniyoruz. Bu ikili bence mevcutlar içinde en iyilerinden. Birbirlerini mükemmel biçimde dengeliyorlar. Fernando Alonso, üstün yeteneğini aynen koruyup olgunluğa erişirken Giancarlo Fisichella tanıtımın zirvesinde olacak. Kendisi hem hızlı hem de özellikle işbitirici. Aynı Fernando gibi hiçbir puanı kaçırmıyor. Pilotlar arasındaki tatlı rekabet takımın yararına olacak.”
Faure, Renault için F1 programının özel bir önemin taşıdığını vurgulayarak, “F1, 2010 yılında dört milyon otomobil satış hedefine ulaşma yolunda grubumuzun dünyada daha çok tanınmasını marka imajının geliştirilmesini amaçlayan kurumsal stratejimizin bir parçasını oluşturuyor” dedi.
2005 yılında herkesin dikkatini spor kulislerine değil pistlere yoğunluştarmasını umduğunu belirten Faure, “tüm üreticiler F1'in yönetim şeklinde en kısa sürede bazı değişikliklerin olmasını bekliyor. Bu sırada herkes kollarını sıvıyor ve teknik programını geliştiriyor. Çeşitli polemiklere karşı verelicek en iyi yanıt yarışseverlere pistlere olağanüstü bir gösteri sunmak olacaktır. Renault'da bu yanıtın ismi R25” dedi.
Pilotlar umutlu
Programda Renault'un F1 için geliştirdiği R25'in tanıtımı yapıldı.Renault F1 pilotları Fernando Alonso ve Giancarlo Fisichella, yarışlara katılacakları araçla yaklaşık 200 kişilik basın ordusuna poz verdi.
Renault F1 takımı pilotlarından Fernando Alonso, “başarıya ulaşmak için herkes görevini yapmalı ve maksimum çaba göstermelidir. Buna pilot da dahildir. Tüm ekip içinde biz sadece elemanız” dedi.
Yarışlarda başarılı olmak için yalnızca yoğun çaba gösterdiğini ve otomobilin sınırlarını bulmaya çalıştığını vurgulayan Alonso, henüz 23 yaşında olduğunu ve her yıl daha fazla deneyim kazanarak eksiklerini giderdiğini anlattı.
Takımın diğer pilotu Giancarlo Fisichella, daha çok çalışarak kendilerine güvenenlere en iyisini vermek için motive olacağını belirterek, “çünkü yarışları kazanabiliriz. Ben buna ikna oldum. Renault F1 takımına katıldım. Çünkü ekip, en hızlı pilotlardan birisi olduğuma inanıyor ve düşünüyor. Bu güven benim için çok önemli. Şimdi Renault ile herkese ne derece başarılı olabileceğimi kanıtlamak istiyorum” diye konuştu.

ЅENA
02-04-2005, 10:38 AM
http://www.renaultf1.com/en/binaries/600_RenLaunch_04_Mon_32_tcm3-32872.jpg

ЅENA
02-04-2005, 10:40 AM
Renault pilotu Fernando Alonso, Türkiye Grand Prix'si için, “Türkiye'de yarışmak gerçekten çok heyecanlı olacak” dedi.
Alonso, Renault'un bu sezon için hazırlanan aracı R25'in tanıtımı sonrasında, Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sezonun 14'üncü yarışında İstanbul'da olmaktan mutluluk duyacağını belirten Alonso, “her ülke, her yeni yarış heyecan verici olur. Türkiye'de yarışmak da gerçekten heyecanlı ve ilginç olacak” dedi.
Türkiye'deki sporseverlere iyi bir gösteri ve istedikleri gibi bir yarış izletebilmeyi umduklarını ifade eden Alonso, pistle ilgili soruya ise, “Türkiye'deki pisti görmedim, o yüzden detaylarını bilmiyorum” diye cevap verdi.
Renault F1 takımına yeni katılan Giancarlo Fisichella ise Türkiye'de hiç bulunmadığını ve Türkiye ile ilgili bildiklerinin sadece futbol takımları ile sınırlı olduğunu söyledi.
Türkiye'de yarışmanın heyecan verici olduğunu dile getiren Fisichella, “bir yılda toplam 19 yarış yapmak biraz zor. Ancak test yapmaktansa yarışmayı tercih ederim” dedi.
Renault F1 Takımı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Faure, bu yıl iki veya üç yarışta kesinlikle kazanmaları gerektiğini söyledi.
Ağustos ayında yapılacak Türkiye Grand Prix'sinden önce otomobillerinin ilkbaharda Türkiye'ye geleceğini belirten Faure, “Türkiye'de kazanmak bizim için çok önemli. Pazarda lider olduğumuz Türkiye'de yarış kazanmak bize özellikle mutluluk verir” diye konuştu.
Faure, sezonu en kötü ihtimalle ilk üç içinde bitirmeyi umduklarını söyledi.

2004palio
02-04-2005, 10:40 AM
arabaları iyi olabilir ama pilot ta onemli bir faktör

ЅENA
02-04-2005, 10:42 AM
Alonso bence başarılı bir pilot....
Shuminin yeni jenerasyonu bence o;)

Power
02-05-2005, 06:42 PM
alnso coşar artık....