PDA

View Full Version : .:::: Siz olsanız hangisini alırsınız? ™ ::::.

Ertan Ömür
03-03-2006, 01:25 PM
İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar; "Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi..." Berber çocuğa seslenir: "Ali, buraya gel!". Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar. Berber işadamının kulağına sessizce, "bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde 1,diğer elinde 5 dolarlık bir banknot olduğu halde çocuğa sorar:"Hangisini istiyorsan alabilirsin?"
Çocuk dalgın dalgın bir 1 dolara bir de beş dolara bakar ve sonunda 1 dolarlık banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek: "Gördün mü? Sana söylemiştim." der.Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden 5 doları değil de,1 dolarlık banknotu aldığını sorar.Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir :
- Eğer 5 doları alırsam oyun biter!"

Allah'ın bile insanlar hakkındaki hükmünü, ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken... Biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz!

Darkcloud
03-03-2006, 01:28 PM
bölecene o berberin ne kadar salak olduğu ortaya çıktı akıllı çocukmuş ali afferim ona :icon_idea ..!

SCREAM
03-03-2006, 01:29 PM
hakketen süper ertan abi. teşekkürler :icon_idea

hobbit
03-03-2006, 01:32 PM
Allah'ın bile insanlar hakkındaki hükmünü, ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken... Biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz!

Saygılar adminim.... :icon_idea

huysuz
03-03-2006, 01:39 PM

Saygılar adminim....

Tan hocama katılıyorum.. :sleep:
ayyy yaaa güloma katılıyorum... :hug:

merso250
03-09-2006, 07:00 PM
cok güzel yaa... eferrin leen aliii... bende salağa yatacam bundan sonra... :)

tunERkan
03-09-2006, 07:31 PM
abi gerçekten okurken zihnimde bir takım şeyler kıpırdadı... :icon_idea

ellerine sağlık... ;)

Ertan Ömür
03-09-2006, 07:36 PM
abi gerçekten okurken zihnimde bir takım şeyler kıpırdadı... :icon_idea
ellerine sağlık... ;)
Yüreklerinizde yada beyinlerinizde bir şeyler kıpırdata biliyorsam ne mutlu bana. :icon_idea

DaYkO
03-09-2006, 07:51 PM
:icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl

SNOWMAN
03-09-2006, 07:57 PM
Harika... Şu ana kadar duymadığım bir öykü. Teşekkürler... :hug: :)

sahra
03-09-2006, 08:20 PM
çok güzel çok etkileyici bir hikaye.. :icon_excl :icon_excl