PDA

View Full Version : TÜRKIYE-YUNANISTAN Farkı......

Ertan Ömür
02-02-2005, 11:48 AM
TÜRKİYE-YUNANİSTAN FARKI

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

170 bin kişinin öldüğü tsunami felaketi için, 11 milyonluk Yunanistan'da halktan bir gecede 2.7 trilyon, 70 milyonluk Türkiye'de ise 6 günde 98 milyar yardım toplandı.
Güney Asya'daki felaket kurbanlarının yaralarını sarmak için bütün dünya ülkeleri seferber olup milyarlarca dolar yardım toplarken, sık sık deprem acısı yaşayan Türkiye, bu konuda da gerekli duyarlılığı sergileyemedi. Türk hükümeti 1.2 milyon dolar yardım vaadinde bulunurken, Kızılay 6 günde 6 bini aşkın kişiden yaklaşık 98 milyar lira yardım toplayabildi. Ayrıca bugün bütün Avrupa'da hayat 3 dakika tsunamide ölenler için durdu. Milyonlarca insan saygı duruşunda bulundu. Türkiye'de ise sadece bayraklar yarıya indi, TBMM 'de 3 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Halkın bunlardan haberi dahi olmadı.

YUNANİSTAN REKOR KIRDI

Güney Asya'da bir çok ülkeyi sarsan ve şu ana kadar 170 binden fazla kişinin ölümü, binlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanan deprem ve tsunami felaketi mağdurlarına Yunanistan'da devlet televizyonu ve radyosu NET tarafından başlatılan kampanyada toplanan bağış, rekor seviyeye ulaştı.
Yunan halkına çağrı yapılan ve 24 saat sürecek kampanyada, şu ana kadar 12 milyon 500 bin euro bağış toplandı. Asya'daki felaketzedeler için toplanan bağışın, akşam saatlerinde 14 milyon euroya ulaşacağı belirtildi.
Basına duyuru yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Evripidis Stilianidis, Yunanistan Hükümeti'nin ve çeşitli yardım kuruluşlarının da katıldığı Asya faciası mağdurlarına yardım kampanyasında toplanacak bağış tutarının 20 milyon euroya ulaşacağını söyledi.
KAYNAK: http://www.netgazete.com/

SNOWMAN
02-02-2005, 11:55 AM
Çok veren maldan, azs veren candan diye bir deyim var Türkçe'de.
Vaadı da veemedik mi?
İşin şakası bir yana ülkemizde 2.5 milyona ulaşan memur kesimi bile açlık sınırının altında maaş alırken yardımı nasıl yapsınlar.
Zenginler akrep olan ceplerine bir el atsınlar.
Yunanistan'ın milli geliri (kişi başına düşen) Türkiye'ninkinden kat kat fazla.

Ertan Ömür
02-02-2005, 11:57 AM
Çok veren maldan, azs veren candan diye bir deyim var Türkçe'de.
Vaadı da veemedik mi?
İşin şakası bir yana ülkemizde 2.5 milyona ulaşan memur kesimi bile açlık sınırının altında maaş alırken yardımı nasıl yapsınlar.
Zenginler akrep olan ceplerine bir el atsınlar.
Yunanistan'ın milli geliri (kişi başına düşen) Türkiye'ninkinden kat kat fazla.
Yunanistanın kişibaşına geliri Türkiyenin 3,5 katı.. :sleep:

nitrO_Oxide
02-02-2005, 12:04 PM
ne kadar acı bir durum dimi

Erhan
02-02-2005, 12:22 PM
ne kadar acı bir durum dimi
katılıyorum.. :huh:

philcollins
02-02-2005, 01:09 PM
gönlü zengin olanın parası yok parası olanın da yüreği yok...

mazeret değil tabii...

hobbit
02-02-2005, 01:11 PM
farkımız fiyatımız abicim bu kadar basit işte... daha kac hükümet satacak bizi bilmem :smilie_ig

ersin yılmaz
02-02-2005, 01:55 PM
gelir yüksek olacakki bağışta bulunsun millet

Power
02-02-2005, 02:22 PM
vay be

thekillingroad
02-02-2005, 09:51 PM
5 TL kimseyi daha fakir yapmaz...

SNOWMAN
02-02-2005, 10:03 PM
5 TL kimseyi daha fakir yapmaz...

Haklısın 5YTL kimseyi zengin yapmaz. Yardım edilmesi de gerekli.

İnternete girebilen bir kişi belli bir yaşam düzeyine sahiptir. Yardım edebilecek durumdadır, etmelidir de.
Fakirlik edebiyatı yapmıyorum ama tv haberlerinde ve semt pazarlarında görüyoruz akşamın bir saatinde atılmış sebzeleri toplayan insanları, 300-400 YTL ile ay sonunu getirme hesapları yapan emeklileri, işsizleri (sayıları milyonları buluyor) düşününce Yunanistan veya başka bir ülke ile kıyaslanmamız ne derece doğru olur bilemiyorum.

thekillingroad
02-02-2005, 10:59 PM
5 TL nin gerçekten hesabını yapmak durumunda olan insanlar var, burası doğru.

Ama -zenginleri direk geçiyorum- durumu çok çok iyi olmasa da 5 TL nin hesabını yapmak durmunda olmayan BİR ÇOK insan var. Aman benim param mı var diye çıkıveriyorlar işin içinden...

Popülist amcamlar "yılbaşında eğlenmeyin paraları oraya yollayın" demeyi biliyorlar; ama hiçbiri "kurban kesmeyin parayı yollayın" diyemiyor...

SNOWMAN
02-02-2005, 11:14 PM
....
Popülist amcamlar "yılbaşında eğlenmeyin paraları oraya yollayın" demeyi biliyorlar; ama hiçbiri "kurban kesmeyin parayı yollayın" diyemiyor...

Söylediklerine katılıyorum. Çok taktığım bir konu kurban olayı. Herkes ibadetinde özgürdür karışılmaz ama ekonomik açıdan ülkeye büyük zarar veriyor.
Adam ayın sonunu zor getiriyor, çevreye desinler diye kredi kartından nakit çekerek kurban alıyor.
O et işlenmediği için % 50 si ziyan oluyor. Komşular karşılıklı et al-verinde oluyorlar.
Birsürü şey daha var da yeri değil.
:)