PDA

View Full Version : Bir fincan kahve içer misniz...

hobbit
02-01-2006, 01:08 PM
İş yaşamında önlemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş.

Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, isin yarattığı strese ve hayatin zorluklarına gelmiş. Yaslı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek Üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede bira çok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş. Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyarak kahvelerını oradan almalarını
söylemiş. Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara sunu söylemis:

"Farkına vardınız mı bilmem, zarif görünüşlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünüşlü fincanlar kaldı. Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama
iste bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresin nedeni. Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken,

Bilinçsiz olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğraştınız. Yasam kahveyse, is, para ve mevki fincandır. Bunlar yalnızca yaşam’ı tutmaya yarayan araçlarıdır, ama Yaşam dan alınan tad bunlara göre değişmez.

Bazen yalnızca fincana odaklanarak,içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz."

huysuz
02-01-2006, 01:10 PM
bu da güsel gülom.. :hug: teşekkür ederim... :)

bak bugün hiçbir şeyi atlamamaya çalıştığımın farkındasındır dimi.... :blush:

hobbit
02-01-2006, 01:20 PM
bu da güsel gülom.. :hug: teşekkür ederim... :)

bak bugün hiçbir şeyi atlamamaya çalıştığımın farkındasındır dimi.... :blush:

farkındayım canım ama sunepe yerlerde ıctıgımız 1 bardak çaya.. bir fıncan kahveye ..kattıgın tadın..gözümden akan yaşı şekerlemeye dönüştürdüğünün ve seninle hayatın cok daha yaşanılabılır oldugunun farkındayım... :wub:

huysuz
02-01-2006, 01:25 PM
farkındayım canım ama sunepe yerlerde ıctıgımız 1 bardak çaya.. bir fıncan kahveye ..kattıgın tadın..gözümden akan yaşı şekerlemeye dönüştürdüğünün ve seninle hayatın cok daha yaşanılabılır oldugunun farkındayım... :wub:

hiiii ahmoşun canımmmmm saray yavrusu mekanına sünepe dedi.. :sad: :crying:
ahmoşşşşşşşşşşşşşşş..... :cattive54

nan senin duygusal annatımına gurban olam ben beee.... :hug: hayatımın anlamı kadın.. :hail:

hobbit
02-01-2006, 01:36 PM
hiii...yaw orası samanlık bizim de gonlümüz bir..dolayısıyla sorun yok:D..

huysuz
02-01-2006, 01:39 PM
hiii...yaw orası samanlık bizim de gonlümüz bir..dolayısıyla sorun yok:D..

bu sabah ellerimisde birdi ama :crying:

sözün tamamını hatırlayabildin aslında değil mi ? hani anlatım olarak bu şekilde yasdın ama.. :( bak doğru söyle :mellow:

Şovalye
02-01-2006, 01:44 PM
Çok güzel ablacım teşekkürler:)

hobbit
02-01-2006, 01:44 PM
ulen senınle de bişey ıcmeye gelmiyo be ınsanın burnundan getırıyosun:D

huysuz
02-01-2006, 01:47 PM
ulen senınle de bişey ıcmeye gelmiyo be ınsanın burnundan getırıyosun:D

yok ben bişi yapmadım.. :no: soğuktan olmuştur o... :sad: hani vapurda dondun ya :012: :012:

hobbit
02-01-2006, 01:50 PM
Çok güzel ablacım teşekkürler:)

rica ederim Tarık..hatırlarsan benzerı bır konuşma yapmıştık seninle..işte bu yuzden tadını hıssettırebıldıgın kadar hıssettır karsındakıne..onun da hayatına lezzet kat :)

Şovalye
02-01-2006, 01:54 PM
rica ederim Tarık..hatırlarsan benzerı bır konuşma yapmıştık seninle..işte bu yuzden tadını hıssettırebıldıgın kadar hıssettır karsındakıne..onun da hayatına lezzet kat :)

Evet ablacım hatırlıyorum:)

birden şevklendim:D :)

hobbit
02-01-2006, 01:59 PM
Evet ablacım hatırlıyorum:)

birden şevklendim:D :)

ha ufak bır dıp not... herşeyı cok cabuk tuketme istersen..yarına da öbür güne de ve sonraki gunlere de beraber icecek sıcak bir fıncan kahvenız olsun..

^^CaRiSMa^^
02-01-2006, 02:07 PM
ablacım cok guzeldi walla prof.a hella olsun damardan girmiş arakdaslarına :D :icon_idea

hobbit
02-01-2006, 02:14 PM
bazı ınsanlar bulundukları mevkilere hem azımlı calışmaları hem de ruh ve beyın butunlugu oluşturarak geliyorlar..bu tıp insanlara imrenmemek ve feyz almamak mümkün değil...