View Full Version : YaĞlama!!!!!
cimbil
01-27-2005, 02:41 PM
Arkadaşlar araç yağlarını periyodik olarak degiştiriyoruz. Peki degişmesek veya geç degişirsek neler olur bununla ilgili yorumlarınızı, cevaplarınızı ve son olarak önerilerinizi bekliyorum :) :huh: :)
2004palio
01-27-2005, 02:44 PM
geç değiştirince yagın ozelliği gider
motorun asınan parçaları normalde yag boşaltılırken yagla birlikte dışarı atılır. ama yag değişmedi zaman zaten yag su gibi olur ve bu parçalarda motora zarar vermeye başlar
philcollins
01-27-2005, 03:09 PM
yağ su gibi olur derken ne anlamda ?? yani benim bildiğim kadarıyla özelliği giden yağ katran gibi olur kalınlaşır??
cimbil
01-27-2005, 03:20 PM
yağ su gibi olur derken ne anlamda ?? yani benim bildiğim kadarıyla özelliği giden yağ katran gibi olur kalınlaşır??
cok iyi soru bende aynını düşündüm akışkanlıgını yitirir dimi su gibi ulursa iyibir akışkanlık olur
2004palio
01-27-2005, 03:31 PM
yani yag ozelligini kaybedince katran gibi olur dogrudur ama ellediğin zaman eline yapışmaz onu soylemek istedim
Yağ değişim ve servis süreleri,aracın kullanıldığı ülke ve koşullar göre,üretici tarafından belirlenir. Kullanılıcılar araçlarında yine üreticilerin mineral veya sentetik oluşuna göre,yağ kullanımından bağımsız olarak belirlenmiş oldukları yağ değişim ve servis sürelerine uymak zorundadırlar.Motor yağ eksiltebilir.Aynı zamanda genelde yetkili servis dışında yağ değişimi olduğu taktirde yaşanabilecek problemler aracın garanti dışı kalmasına sebep olabilir...
Değişimi geciken bir motor yağının , kendi iç özelliklerinde de bozulma meydana gelebilir . Bunun sonucunda yaşanabilecek problemler:
*Daha fazla aşınma
*Yakıt tüketiminde artış
*Yağ tüketiminde artış
*Motorun performansında düşüş
*Motorda hararet
*Motor parçalarının kuru kuru çalışması
*Aracın servis/bakım maliyetinin artması gibi....
Yağ değişimi dikkat edilmesi gereken bir unsurdur bu yüzden.Özellikle biz bayanların pek anlamadığı bişi olduğu için:D genelde motor problemide bayanlarınkinde yaşanır:p
Sevgiler
Arkadaşlar arac yaglarını periyodik olarak degiştiriyoruz peki degişmesek veya gec degişirsek neler olur bununla ilgili yarum ve cevaplarınızı veson olarak önerilerinizi bekliyorum :) :huh: :)
La cimbil la, değiştirsen bağ olur yok tersini şeetttirirsen dağ, bunu bilmeeecek ne var..
Walla ben mümkün mertebe erken bile değiştiriyorum arkadaşlar, neme lazım adamların bi bildiii vardır mantığıyla.. - Tabii ki benim ki de (mantığım) aynı-
cok iyi soru bende aynını düşündüm akışkanlıgını yitirir dimi su gibi ulursa iyibir akışkanlık olur
Kesinlikle yanılıyorsun;
Su gibi olursa akışkanlık açısından tamamen zararlı olacağı ortada.. Tabii ki yeni yağ koyarken ki akışkanlık en ideal olandır. Dolayısı ile her geçen km iyiden kötüye doğru eskime söz konusudur.. Lutfen tam tersi düşünen belirtsin ki doğruyu hepimiz bilelim..
Saygılar
Badboy
02-26-2005, 06:20 PM
Double Up kullanın tavsıyem;)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.