PDA

View Full Version : Sağlığımızın kıymetini bilelim....

Ertan Ömür
01-26-2005, 06:19 PM
Herşeyin başı sağlık.Biz bu lafı fazlasıyla duyarız..Ama genelde kulak arkası ederiz.Ama bu benim 2.hastane vakam..1. yatışımda büyük dersler almıştım..Bu 2. yatışımda inanılmaz şeyler yaşadım..Olamaz dediğim şeyler gayet güzel olduruldu..Yapılması çocuk oyuncağı dediğim şeyler ise kulak arkası edildi ve yapılması çok uzun zaman aldı.İnanılmaz büyük meblağlar telaffuz ediliyor hastalık anında.Aman hasta olmayın.Eğer hasta olduğunuzda ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız yandınız demektir..Yaşayacağınız handikaplar size kabus olarak geri dönebilir..Çok büyük bedeller ödetiyor o küçücük mikroplar..Hayatta para kazanmak çok zor..Ama harcamak hele hele ACİL HASTA olunca inanılmaz kolay.Bu son operasyonun bana maliyeti inanılmaz boyutta.Söylesem inanmazsınız..Maddi ve manevi bir yıkımdı bu son operasyon benim için..Dilerim bu son olur...Bir 3. yü kaldırmam zor olabilir...Saygılar..E.Ö :!:

Badboy
01-26-2005, 06:22 PM
Tekrar tekrar çok geçmiş olsun ERTAN abi.İnşallah bidaha bizden hiç ayrılmazsın.
Dönüşünle hepimizin neşesi yerine geldi.:)

2004palio
01-26-2005, 06:26 PM
İnsallah bir daha boyle birsey ne senin nede site halkının basına gelmesin Ertan abi

ersin yılmaz
01-26-2005, 06:27 PM
çok çok geçmiş olsun ertan abi

biz türk milleyinin çoğunluğu sağlığımızla pek ilgilenmeyiz bu bir gerçek yumurta ... dayandımı başlarız koşturmaya

fafatara53
01-26-2005, 07:43 PM
şu lafı hiç bir zaman unutmam...en büyük zenginlik sağlıktır paran olur ama sağlığın bozuktur ki ben öyle parayı ne yapayım ama param yok sağlığım sıhatim yerinde işte hayat odur...ertan abi tekrar geçmiş olsun....

Ertan Ömür
01-26-2005, 07:53 PM
Teşekkürler arkadaşlar.Bu sağlık adına benden enteresan şeyler duyacaksınız..Ama yarından sonra yazacağım inşallah..Bugün hala verilen ilaçların etkisindeyim.Yazı yazarken parmak uçlarım uyuşuyor resmen :sad: ....

alid90
01-26-2005, 08:01 PM
geçmiş olsun allah kimseye wermesin

SNOWMAN
01-26-2005, 08:24 PM
Geçmiş olsun.

Maalesef ülkemiz gerçeği çarpık sağlık işleri. Hipokrat yemini etmiş bazı insanlar karaborsacı mantığıyla silahsız soygun yapıyor adeta.

Bir tanıdığım için organ nakli gerekiyordu. İlk tahlil ve tetkiklerden sonra şu kadar milyarın varmı diye sormuşlar. Nakilden öncede paran hazır mı yanında mı gibi sorular. Para olmazsa yaşam hakkı da yok. Bu kadar adice ticaret olmaz.

Neyse tekrar geçmiş olsun. Umarım tamamen iyileşmişsinizdir.

longcafe
01-26-2005, 10:52 PM
çok geçmiş olsun abi

thekillingroad
01-26-2005, 11:43 PM
Geçmiş olsun.
Nedir hastalığın?

Ertan Ömür
01-27-2005, 11:25 AM
Geçmiş olsun.
Nedir hastalığın?
Bayramın 1. günü inanılmaz ağrılarla acile kaldırıldım.Birsürü tahliller sonrasında en son TOMOGROFİye girdim ve safra kesesi dış duvarlarında kalınlaşma tesbit edildi.Bunun 3 nedeni olabilirmiş.Taş-yara-iltihabik bir durum..Ama endoskopiye girdim ve safra kesem tertemiz çıktı..Yani çektiğim öldürücü dayanılmaz acılar son buldu.Ama işin garip tarafı ne alınan bir taş,ne tedavi edilen bir yara yok ortada.Bir anda sihirli değnek değmiş gibi iyileşiverdim.Buda canımı sıkıyor açıkcası.Keşke safra kesemde taş çıksaydı.En azından sebebini bilmiş olurdum o dayanılmaz acıların.. :sad:

ЅENA
01-27-2005, 11:27 AM
Bayramın 1. günü inanılmaz ağrılarla acile kaldırıldım.Birsürü tahliller sonrasında en son TOMOGROFİye girdim ve safra kesesi dış duvarlarında kalınlaşma tesbit edildi.Bunun 3 nedeni olabilirmiş.Taş-yara-iltihabik bir durum..Ama endoskopiye girdim ve safra kesem tertemiz çıktı..Yani çektiğim öldürücü dayanılmaz acılar son buldu.Ama işin garip tarafı ne alınan bir taş,ne tedavi edilen bir yara yok ortada.Bir anda sihirli değnek değmiş gibi iyileşiverdim.Buda canımı sıkıyor açıkcası.Keşke safra kesemde taş çıksaydı.En azından sebebini bilmiş olurdum o dayanılmaz acıların.. :sad:
Alla alla:o..Enteresansın vesselam:(

2004palio
01-27-2005, 11:37 AM
Alla allaaa ::(

fafatara53
01-27-2005, 11:40 AM
ertan abi şimdi ağrı sızı yok ya iyisin???

saydam
01-27-2005, 11:41 AM
Ertan abi cok gecmis olsun...

Insallah aynı rahatsızlıgı tekrar yasamazsın...Tekrara aramızda ,yanımızda olman cok guzel..
Insan hastalanınca bazı seylerin kıymetini daha cok anlıyo biliyorum..Allah bizi hastalıkla imtihan etmesin derim.......................kendine cok cok cok iyi bakkkkkkkkkkkk abi.

Ertan Ömür
01-27-2005, 11:42 AM
ertan abi şimdi ağrı sızı yok ya iyisin???
Aldığım ilaç ve serumların etkisi dışında bir sorun yok sevgili FATİH..

Ertan Ömür
01-27-2005, 11:43 AM
Ertan abi cok gecmis olsun...

Insallah aynı rahatsızlıgı tekrar yasamazsın...Tekrara aramızda ,yanımızda olman cok guzel..
Insan hastalanınca bazı seylerin kıymetini daha cok anlıyo biliyorum..Allah bizi hastalıkla imtihan etmesin derim.......................kendine cok cok cok iyi bakkkkkkkkkkkk abi.
Sağolasın Filizciğim... :icon_idea

serhat
01-27-2005, 11:43 AM
abı tekrardan hos geldın bızı cok uzdun be abı bıraz dıkket et kendıne senı cok ozledık ozellıkle actıgın topıklerı abı

Ertan Ömür
01-27-2005, 11:59 AM
abı tekrardan hos geldın bızı cok uzdun be abı bıraz dıkket et kendıne senı cok ozledık ozellıkle actıgın topıklerı abı
Ben inşallah PAZAR hariç kesintisiz sizlerle olacağım..Topikler konusuna gelince,onlar açmazsa olmazlarım.Ama kendime geleyim bir,açmaya devam edeceğime emin olabilirsin...

serhat
01-27-2005, 12:01 PM
eyvallah abı ben burdayım beklıyorum :)

huysuz
01-27-2005, 12:24 PM
Sevgili Ertan , öncelikle geçmiş olsun. Yaşadığın sıkıntılı anları , sağlığını kazanarak atlatman ve aramıza dönmene çok sevindim ki bu sevincimde yanlız değilim biliyorum. :)

Sağlık hep değerini bilmemiz gereken ama buna rağmen kaybetmeye başladığımızda değerini anlayabildiğimiz,hayatımızdaki önemli şeylerden...

Ne kadar konuşursak konuşalım,hasta olunca ancak ahh sağlığım deriz....
Osmanlıya yıllarca hükmeden Kanuni'yi bilmemize rağmen yinede sağlık bizi terketmeye niyetlendiğinde bir şeyler yapar ve ahhh keşke deriz...

Hatırlatmaya gerek var mı,olsada olmasa da hatırlatalım yine de ne demiş Kanuni:

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...... :samurai:

hazel
01-27-2005, 12:35 PM
Ertan buyuk gecmis olsun, elbette ne kadar anlatsanda bize, wayy be diyoruz ne zor, ne yipratici falan diyoruz ama ciddende yasamadan bazi seyleri anlamak cok zor.. Bilirim hastane girdabini esimin rahatsizliginda 4 hastanede 4 ayri teshis konmus hepside durumun acil oldugunu ve hemen amaliyat edilmesi gerektigini soylemisti... biri apandisit diyo oburu bagisak sorunu diyor bi baskasi bobrek diyor aptallasmistik, bi hafta sonu ankarada bi universite hastanesine gidip aslinda hic bi sey olmadigini ogrendik, 2-3 senedir de herhangi bi sorunu yok...yani hastane isleri saldim cayira mevlam kayira...
Tekrar gecmis olsun allah bi 3.yu gostertmesin.....

Ertan Ömür
01-27-2005, 12:38 PM
Hepinize içten ve anlamlı yazılarınızdan dolayı teşekkürler. :icon_excl

philcollins
01-27-2005, 12:51 PM
ertan abi seni yeniden aramızda görmek inan ki çok güzel. umarım bir daha tekrarlamaz...

Ertan Ömür
01-27-2005, 01:02 PM
ertan abi seni yeniden aramızda görmek inan ki çok güzel. umarım bir daha tekrarlamaz...
Sağolasın sevgili ATALAY... :icon_idea

Power
01-27-2005, 01:34 PM
Geçmiş olsun ertan abi. bende bugün öğrendim olayı.

Ertan Ömür
01-27-2005, 01:40 PM
Geçmiş olsun ertan abi. bende bugün öğrendim olayı.
Teşekkürler... :icon_idea