PDA

View Full Version : Hava Filtresi ve Karbüratör İlişkisi

sasalp
12-14-2005, 03:33 PM
Acemiyim bu tür konularda ama bir şey dikkatimi çekti. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir makalede rastladım performans hava filtrelerinin extradan 5-10 beygir güç vermediği iddia ediliyordu. Açıklamaları okudum haklı gibi idi. Orada yapılan bir açıklama ise biraz kafamı karıştırdı. "Pistonlara ne kadar hava (soğuk) ulaşırsa o kadar performans yükselir." Bildiğim kadarıyla karbüratör, pistonlara gidecek hava ile yakıtı belirli bir oranda karıştırarak pistonlara gönderir. Eğer bu bildiğim de yanlış birşey yoksa; o zaman naparsak yapalım bir şey hariç (filtreyi açığa koymak) diğer bütün seçeneklerde hava filtreleriyle performansın bir alakası kalmıyor. Anladığım kadarıyla filtrenin açığa konulmasıyla soğuk hava gireceği için pistonlara ancak o zaman extra enerji elde ediyoruz, aksi taktirde karbüratör zaten bu gaz-yakıt oranını dengeliyor. Doğru mu anlamışım¿

pre_lude
12-14-2005, 03:36 PM
ya bence hava filtresinden güc kazanmak senin filtreyi nereye koyduna baglı yanlıs yere koyarsan gücünü bile azaltabilir

nitrO_Oxide
12-14-2005, 03:36 PM
Evt doğru anlamıssın ama orada ince bi espriyi atlamıssın.Karborator hava yakıt karımısını debgelio ama sen performans filtresi koyarsan kutu içi filtreden daha cok hava cekecegi için karburatore daha cok hava giredecek ve karburator bu gelen havayı oranlıyarak benzin benzin gondericek ve bu sayede daha cok hava daha benzin = az da olsa guc oluo ;)

pre_lude
12-14-2005, 03:37 PM
Evt doğru anlamıssın ama orada ince bi espriyi atlamıssın.Karborator hava yakıt karımısını debgelio ama sen performans filtresi koyarsan kutu içi filtreden daha cok hava cekecegi için karburatore daha cok hava giredecek ve karburator bu gelen havayı oranlıyarak benzin benzin gondericek ve bu sayede daha cok hava daha benzin = az da olsa guc oluo ;)
işte budur :thumbsup:

tunERkan
12-14-2005, 03:49 PM

ama her kutu filtre içindem değil. mesela kutu içi daha fazla yararlı diye biliyorum motora. ztn glb performans için açık değilde kutu içi öneriyorlar diye biliyorum ben...

ztn ikisinin de ana malzemesi bir değil mi ki?(std. fabrika üretimi değil k&N vb. die markalardan bahsediyorum...)

nitrO_Oxide
12-14-2005, 03:50 PM
ama her kutu filtre içindem değil. mesela kutu içi daha fazla yararlı diye biliyorum motora. ztn glb performans için açık değilde kutu içi öneriyorlar diye biliyorum ben...

ztn ikisinin de ana malzemesi bir değil mi ki?(std. fabrika üretimi değil k&N vb. die markalardan bahsediyorum...)

Matıken dusunursen acıkta olan birseymi daha rahat hava ceker yoksa kapalu kutu içindekimi :confused:

tunERkan
12-14-2005, 03:55 PM
mantıken açkık birşey ama şöyle birşeyde war. motor o gerekli havayı dışarıdan yakalşama değilde. emerek çekiyor. o zmn bi başka bakış açısı da çıkıyor. bak bi de böyle. şimdi hortumla muhtemelen uzatmak isteyeceksin filtreyi aşağıya doğru. haliyle yol daha da uzayacak. anladın sen ztn gerisini...

ama eğer orjinal kutusuna koyarsak uzamayacak yol...;)

nitrO_Oxide
12-14-2005, 03:57 PM
Evt mesafede onemli ama coğu intake kit buyuk ;) ve hepsinde dunya markası

tunERkan
12-14-2005, 04:00 PM
o dünya nmarkaları da aynı zmnda kutu içi de üretebiliyorlar ama....

nitrO_Oxide
12-14-2005, 04:02 PM
eeee ne alaka :confused:

tunERkan
12-14-2005, 04:05 PM
neyse ben her zmn açık filtreyi tercih ederim... güç vermese bile o sesi yeter. bitiriyor beni. hele 1,6 fiat olması da ayrıcalık oluyor filtre için.. :D:D

bu arada arda alakası da şu. sen demişsin ki o kitleri üreten firmalar dünya çapında isim olmuşlar. yani çok kaliteli demişsin. ama aynı kaliteyi de kutu filtresi içinde werebiliyorlar... ;)

nitrO_Oxide
12-14-2005, 04:05 PM
Hayır mesafeden konusurken bi anda kuru içine donmussunde oyuzden.neyse bosver ;)

tunERkan
12-14-2005, 04:08 PM
ben dönerim bazen öyle bakma bana sen.. :D:D

sasalp
12-14-2005, 04:16 PM
Yani anladığım kadarıyla bir de mesafe önemli. Hortum mesafesini uzun tutmamak lazım sanırım. İlginiz için teşekkür ederim.

tunERkan
12-14-2005, 04:17 PM
önemli değil... :)

ama gelişin muhteşem olmuş açıkçası...

tanıtım bekliyoruzz.. :D:D:

sasalp
12-14-2005, 04:22 PM
Tşk ederim. adım Alp. Çok meraklıyım araba, motor, rally vs.. Ama acemiyim tabii ki bu durumda daha çok soru soracağım için sizden özür diliyorum. Bir çok araba kullandım 21 yaşına olmama rağmen. iyi bir plot olduğumu düşünüyorum ama sınırını hemen çizmekte istemiyorum. yani geliştirmek için uğraşacağım. ayrıca motor ve modifiye bilgilerinden kısmen yoksunum. yardımlarınızla bu açığı kapatırım inş.

tunERkan
12-14-2005, 04:27 PM
aramkıza hoşgeldin de...

buraya değil tanıtıma.. D:D

sasalp
12-14-2005, 04:30 PM
Acemi olduğumu hemen belli ettim saol onu da yapacağım. :)

pre_lude
12-15-2005, 02:48 PM
cidden erkan gelişi muhteşem olmus ortalık karısmıs :D

semih89
01-04-2006, 03:02 PM
o zaman koca bi tip bağlıyalım oksijen tüpü araba manyaklaşır beeee =)=)=)

sky_ybasaran
01-08-2006, 01:32 AM
abi siz aşmışsınız yaa...bana laf düşmez...

renault team
01-10-2006, 08:27 PM
ArkadaŞim Bende Broadway Var KarbÜratÖrlÜ Bendede Hava Fİltresİ Var Kayet GÜzel ÖtÜyo Bİrazda Olsa GÜÇ Katti Fark Edİyor Ben Tampon Altindan Çikardim KarbÜratÖrlÜ Arabadan AldiĞim En GÜzel Ses :)

TOLGA_GULER
01-12-2006, 08:48 PM
ama dikkat et motora su gidebilir yamurlu havalarda motor için soguk hava iyi ama kışın gerekyok zaten havalar malum yani...

pre_lude
01-25-2006, 01:45 AM
o zaman koca bi tip bağlıyalım oksijen tüpü araba manyaklaşır beeee =)=)=)
işte o dediginin gelişmişi nos oluyo zaten ;)